VIDEO - Redactorul-șef de la Russia Today, Margarita Simonian: „Cine studiază în Occident merge direct în iad. Brava lume nouă duce direct în iad”


Redactorul-șef al postului rusesc de televiziune Russia Today, Margarita Simonian, a declarat într-o emisiune TV de luni, 23 mai, seara, că dacă Rusia nu câștigă războiul din Ucraina „se va termina rău pentru toată omenirea”.

Totodată, propaganda rusă a sugerat că cine studiază în Occident merge direct în iad, după cum reiese din analiza discursului, realizată pe Twitter de urnalista americană specializată în spațiul rusesc, Julia Davis. 

Ei toți cred că noi vom pierde și că Occidentul va câștiga. Ei nu înțeleg că asta este imposibil. Este pur și simplu imposibil, nu se va întâmpla niciodată”, spune Simonian. 

Șefa Russia Today a susținut în cadrul prelegerii televizate că „fie vom câștiga noi, fie se va termina rău pentru toată omenirea, nu există nicio altă cale”. „Când oamenii întreabă cât va mai dura [războiul] în termeni de alienare și confruntare cu Occidentul, eu văd doar o versiune a evenimentelor: oamenilor, asta este pentru totdeauna. Obișnuiți-vă cu această viață nouă”, le-a transmis apropiata Kremlinului rușilor de rând.

Nu pot să suport gemetele de tipul: `ne pare rău pentru copii`. De ce vă pare rău pentru copii? Unora le pare rău căci copii lor nu vor putea studia în occident, că brava lume nouă nu le va mai fi în continuare deschisă, totul va fi închis pentru ei. Eu le spun: `Oamenlior, ar trebui să vă bucurați`”, a mai declarant Margarita Simonian. 

Șefa Russia Today a afirmat și că „brava lume nouă duce direct în iad”. „Peste 10 ani veți spune: Mulțumesc foarte mult. Mulțumesc că copilul meu nu a studiat niciodată în Occident, fiindcă copilul tău va rămâne o persoană normală”, a continuat apropiata regimului de la Moscova. „Indiferent ce se întâmplă și cum ne comportăm noi, confruntarea cu ei [Occidentul] va fi pentru tot restul vieților noastre”, a concluzionat șefa Russia Today.

Declarațiile acestea au fost rostite, deși Margarita Simonian a studiat un an în Statele Unite, ca parte a unui program de schimb finanțat de Departamentul de stat american. De altfel, într-un interviu acordat în 2010 revistei Facultății de Jurnalism a Universității Columbia SUA, spunea că perioada în care ea a studiat în America a fost cea în care a descoperit că rușii și americanii „sunt atât de asemănători în ceea ce privește cultura, valorile de familie, stilurile de viață, reacțiile, simțul umorului”.

Simonian conduce televiziunea Russia Today din 2005, atunci când a fost numită în funcția de redactor-șef deși avea doar 25 de ani. 


Comentarii Facebook