Soț și soție s-au sinucis în acelaşi timp, împuşcându-se în casa lor: „Se temeau de sfârșitul lumii"


O situație bizară a avut loc în Italia, unde trupurile fără viață  doi soți au fost găsite sâmbătă seară, în casa lor din Spinello di Santa Sofia, în provincia Forlì. Prima ipoteză a anchetatorilor este că și-au pus capăt zilelor în același timp, împușcându-se în cap.

Presa din Peninsulă scrie că Paolo Neri și Stefania Platania, în vârstă de 67 și 65 de ani, erau adepți ai cultului Ramtha și se temeau de Apocalipsă. „Vrem să găsim un nou loc în care să trăim în pace și o lume care să ne ofere noi posibilități". Acesta este un mic fragment din biletul de adio pe care soții Paolo Neri și Stefania Platania l-au lăsat copiilor lor pe noptiera din dormitor, înainte să comită gestul extrem. Paolo și Stefania erau pensionari, foști angajați ai Senatului italian, scrie Corriere della Sera, citată de Observatornews.ro.

Rossella Capuano, comandantul carabinierilor din Meldola, care a coordonat cercetările la faţa locului, sâmbătă seară, nu are îndoieli cu privire la ipoteza dublei sinucideri. 

Legistul a constatat că ambii aveau o gaură de ieșire a glonțului în partea occipitală a craniului și, având în vedere scurgerea abundentă de sânge din cavitatea bucală, se presupune că s-au sinucis îndreptând pistolul în gură. Am găsit și un bilet pe noptiera din dormitor, scris la plural: „în speranța că vom găsi un loc mai bun", a declarat Rossella Capuano.

Cu privire la cauzele care au condus cuplul la un act atât de extrem, comandantul exclude problemele financiare sau de sănătate. „Desigur, erau oameni cu o anumită mentalitate. Ei s-au mutat aici în 2012, an în care predicţiile mayaşe spuneau că va fi sfârşitul lumii, iar Spinello era numit singurul loc de pe planetă care avea să fie salvat. Construiseră un buncăr sub casă, cu provizii infinite", a mai spus comandantul carabinierilor din Meldola.

În 2001, mica aglomerație din Apeninii Toscana-Romagna a fost indicată de adepții lui Ramtha drept un loc „binecuvântat" pentru a petrece ziua fatidică proorocită de mayași ca sfârșitul lumii: 21 decembrie 2021. „Sunt mulți oameni care, de atunci, au ales Spinello drept a doua casă. Unii şi-au construit puțuri, rezervoare de apă, buncăre. La fel și Paolo Neri și Stefania Platania", a confirmat comandantul, potrivit surselor citate. 

Cercetările carabinierilor sunt în plină desfășurare și, cel puțin deocamdată, pare exclusă ipoteza potrivit căreia cuplul ar fi fost instigat să comită acest gest. 

Comentarii Facebook