Miercuri 24 Aprilie

VIDEO - Copii arestați la Moscova pentru că protestau împotriva războiului. „Putin duce un război cu copiii”


Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, susține că cinci copii cu vârste de 7 până la 11 ani au fost arestați în Moscova, ca urmare a afișării mesajului „Nu războiului”.

Putin duce un război cu copiii. În Ucraina, unde rachetele au lovit grădinițe și orfelinate, și în Rusia. David și Sofia, în vârstă de 7 ani, Matvei, 9 ani, Goșa și Liza, în vârstă de 11 ani, au petrecut noaptea asta în spatele gratiilor în Moscova pentru afișele cu „Nu războiului”. Atât de speriat este omul”, a scris Dmytro Kuleba pe Twitter.

copii rusi poza 1.PNG

Fotografiile au fost publicate inițial de Alexandra Arkhipova, profesor la Universitatea de stat a Rusiei. Aceasta a scris că cei cinci copii ar fi fost luați într-o dubă a poliției după ce au încercat să depună flori la ambasada Ucrainei din Moscova pentru copii ucraineni care și-au pierdut viața în război. 

copii rusia poza 3.jpg

Postarea despre  arestarea copiilor a devenit virală marți, 1 martie, pe Facebook. Mesajul femeii este în rusă și în engleză. Copiii au fost închiși alături de mamele lor, două femei care au dorit să depună un omagiu celor care și-au pierdut viața în Ucraina. 

(Copiii) au mers să pună flori la Ambasada Ucrainei”, arată postarea, care mai adaugă că au desenat un afiș pentru a-l pune împreună cu florile, pe care scria „Nu Războiului”. După depunerea florilor în fața Ambasadei, cele două femei împreună cu copiii lor au început să protesteze pașnic împotriva atrocităților din Ucraina. La câteva minute de la începerea manifestului pașnic, au intervenit forțele de ordine și au reținut grupul de copiii și pe cele două femei. 

Alexandra Arkhipova a mai postat și un video cu unul dintre copiii închiși în timp ce plânge și le cere autorităților locale să îi lase să plece acasă.

Copii, război. Cinci copii cu vârste cuprinse între 7 și 11 ani au fost arestați astăzi împreună cu mamele lor, Olga Alter și Ekaterina Zavizion, pentru că au încercat să depună flori la Ambasada Ucrainei în onoarea copiilor care și-au pierdut viața în războiul pornit de Rusia (și în plus - ce crimă teribilă - copiii au făcut și un afiș!). Vă mulțumesc tuturor pentru simpatie și susținere. Urmază chemări în instanță, amenzi și amenințări (pentru familiile copiilor). Vom lupta și vă vom ține la curent”, a declarat aceasta. 


Comentarii Facebook