Legiunea „internațională” a armatei ucrainene anunță primii înrolați. De unde vin curajoșii, care s-au oferit voluntari pentru a lupta alături de Ucraina


În urmă cu câteva zile, Kievul a anunțat că înființează o legiune „internațională” pentru străinii care doresc să se ofere voluntari în sprijinul Ucrainei. Anunțul făcut de președintele ucrainean a stârnit reacții controversate, însă există totuși oameni care au decis să se implice într-un război care nu le aparține.

Câteva zeci de japonezi au răspuns la un apel ucrainean pentru voluntari străini care să lupte împotriva invaziei Rusiei, informează miercuri Reuters, care citează presa niponă.

Începând de marţi, 70 de japonezi - dintre care 50 de foşti membri ai Forţelor de Autoapărare ale Japoniei şi doi veterani ai Legiunii Străine franceze au depus cereri pentru a deveni voluntari, a scris cotidianul Mainichi Shimbun, citând o companie din Tokyo care se ocupă de voluntari, scrie Agerpres.

Într-o postare pe reţelele de socializare din 28 februarie, ambasada a mulţumit japonezilor pentru numeroasele lor solicitări de informaţii despre voluntariat, dar a adăugat o precizare.

Orice candidat trebuie să aibă experienţă în cadrul Forţelor de Autoapărare ale Japoniei sau să fi urmat o pregătire specializată”, se precizează în anunţ.

Comentarii Facebook