VIDEO - Peste 2000 de ucrainence au mărșăluit pe străzile din Constanța ținând în brațe păpuși în scutece stropite cu „sânge”


Peste 2000 de ucrainence, refugiate în Constanța, alături de copiii lor, au manifestat împotriva războiului, în fața consulatului Federației Ruse din oraș. 

Femeile au mărșăluit apoi pe bulevardele principalele ale orașului cu steagul Ucrainei în mâini și cu pancarte pe care scria „Salvați-ne copiii!”, „Fără război!” și „Jos mâinile de pe Ucraina!”. Cele peste 2000 de mame și copiidin Ucraina s-au reunit cu ajutorul rețelelor sociale. Ele au mărșăluit prin Constanța rostind numele orașelor ucrainene unde s-au produs masacre împotriva civililor. 

Femile au încercat, de asemenea, să descrie drama mamelor din țara vecină prin păpuși înfășate în scutece stropite cu vopsea roșie

Copiii refugiați trăiesc o dramă

O ucraineancă din Odesa care și-a găsit adăpost în Constanța împreună cu fetița ei de trei ani, își amintește cu lacrimi în ochi de faptul că în urma ei, acasă, au rămas părinții și soțul acesteia: „Am o fată de trei ani și în fiecare zi mă întreabă când ne vom întoarce acasă. În este dor de jucăriile sale de camera sa și nu știu ce să îi răspund pentru că locuința noastră poate fi următoarea care ar putea fi bombardată”, a declarat femeiea, potrivit ȘtirileProTv.

Marșul i-a impresionat pe localnici 

În orașul de la malul mării, autoritățile estimează că sunt peste 3500 de cetățeni ucraineni refugiați, cei mai mulți fiind cazați în hotelurile din stațiunea Mamaia. 


Comentarii Facebook