VIDEO - Papa Francisc se teme de un conflict global, generat de războiul din Ucraina. „E un loc al morții, unde tații și mamele își îngroapă copiii”


Papa Francisc a declarat că amenințarea unui conflict global generat de invazia Rusiei în Ucraina ar trebui să îi convingă pe toți că a venit timpul ca omenirea să abolească războiul înainte ca acesta să nimicească omenirea.

Papa Francisc s-a adresat duminică, 27 martie, miilor de oameni aflați în Piața Sfântul Petru pentru binecuvântarea sa de duminică. „A trecut mai mult de o lună de la invazia Ucrainei, de la începutul acestui război crud și fără sens, care, ca orice război, este o înfrângere pentru toată lumea, pentru noi toți. Trebuie să renegăm războiul, un loc al morții unde tații și mamele își îngroapă copiii, unde bărbații își ucid frații fără să-i vadă, unde cei puternici decid și cei săraci mor”, a spus Papa, potrivit Sky News.

Războiul pornit de Rusia este „ceva barbar, un sacrilegiu”

El a adăugat că războiul din Ucraina distruge viitorul țării, citând o statistică potrivit căreia jumătate dintre copiii din această țară au fost nevoiți să fugă din țară. „Aceasta este bestialitatea războiului, ceva barbar și sacrilegiu”, a spus el, îndemnându-și ascultătorii să nu considere războiul ca fiind inevitabil sau ceva cu care să se obișnuiască.

Dacă vom ieși (din acest război) la fel ca înainte, vom fi cu toții într-un fel vinovați. Confruntată cu pericolul autodistrugerii, omenirea trebuie să înțeleagă că a sosit timpul să abolească războiul, să îl anuleze din istoria omului înainte ca el să îl anuleze pe om din istorie”, a continuat el, potrivit Mediafax.

„Lăsați armele să tacă”

Papa Francisc a vorbit de mai multe ori despre un posibil conflict nuclear de la începutul invaziei, în urmă cu mai bine de o lună. „Îi rog pe toți politicienii implicați să reflecteze asupra acestui lucru”, a spus el, adăugând: „Ajunge! Opriți-vă! Lăsați armele să tacă. Negociați serios pentru pace”.

Comentarii Facebook