Marti 31 Ianuarie

VIDEO - O turmă de oi s-a plimbat în cerc, în sensul acelor de ceasornic, 12 zile. Toate sunt din țarcul numărul 13


Sute de oi s-au plimbat ciudat în cerc, timp de 12 zile la rând, în regiunea Mongoliei Interioare, din nordul Chinei, fiind filmate de camerele de supraveghere de la ferma în care erau crescute, scrie Daily Mail.

Comportamentul bizar, surprins în imagini, arată turma care măsăluiește continuu, în sensul acelor de ceasornic, într-un cerc aproape perfect, în curtea fermei. Alte oi pot fi văzute privind din exterior rotația, în timp ce altele stau nemișcate în centrul cercului. 

Videoclipul a fost postat miercuri, 16 noiembrie, pe Twitter de cotidianul chinez People’s Daily, care a raportat că oile cunt perfect sănătoase, iar cauza comportamentului dubios rămâne un mister. 

Proprietara oilor, identificată drept doamna Miao, a susținut că spectacolul a început cu câteva oi, înainte ca întreaga turmă să se alăture. Deși la fermă există 34 de țarcuri, doar oile din unul dintre țarcuri, cel cu numărul 13, au procedat astfel. Totul a început pe 4 noiembrie. 

Ce este „boala rotunjită” și cum se manifestă

Unii au speculat că acest comportament al oilor ar putea fi cauzat de o boală bacteriană numită Listerioză, cunoscută și sub denumirea de „boala rotunjită”. Boala face ca unele animale să pară dezorientare și să înceapă să se rotească. Listerioza poate inflama o parte a creierului și poate face ca oile să se comporte într-un mod ciudat. 

În mod obișnuit, focarele apar ca urmare a furajelor stricate sau de calitatea scăzută, conform Manualului Merck. La oi șii capre, totuși, moartea are loc de obicei în 24-48 de ore de la observarea simptomelor, ceea ce nu s-a întâmplat în acest caz. 


Comentarii Facebook