VIDEO - O femeie cu probleme locomotorii, nevoită să se târască până la toaleta avionului. Însoțitorii de zbor au refuzat să o ajute: Purtați pamperși


Paralizată de la brâu în jos, Jennie Berry, o susținătoare proeminentă a drepturilor persoanelor cu dizabilități, a povestit pe rețelele sociale experiența umilitoare trăită la bordul unui zbor al companiei Albastar Airline, plecat de la Newcastle, Marea Britanie, relatează Heute.

Însoțitorii de zbor au refuzat să o ajute

Nu m-au lăsat să stau nicăieri în partea din față a avionului, deși erau câteva locuri de rezervă”, a spus Jennie, ceea ce a îngreunat mult lucrurile atunci când a dorit să folosească baia. Când a cerut ajutor pentru a ajunge la toaletă, însoțitorii au refuzat s-o sprijine și au informat-o că scaunul rulant special, care poate fi folosit pe culoarul îngust din avion, nu era la bord. Ba, mai mult, femeia a împărtășit o replică primită de la unul dintre însoțitorii de zbor: „Persoanele cu dizabilități ar trebui să poarte pamperși la bord!”.

Ca să ajungă la toaletă, Jennie a trebuit să se târască pe culoar folosind brațele. „Din fericire, am o putere bună pentru partea superioară a corpului. Personalul continua să servească băuturi”, a explicat aceasta.

Compania Aeriană și-a cerut ulterior scuze

Compania aeriană a susținut că nu era suficient spațiu pentru a depozita un scaun de culoar la bord, „deși cărucioarele pentru băuturi și parfumuri s-au deplasat pe culoar”, afirmă femeia. „Călătoresc de 27 de ani și, în orice alt zbor în care am fost a avut un scaun rulant de culoar”, a mai spus Jennie.

Albastar, o companie aeriană spaniolă înființată în 2009, a distribuit, ulterior, un mesaj de scuze, pe Instagram.

Albastar dorește să își exprime scuzele sincere pentru evenimentul care a avut loc recent pe unul dintre zborurile companiei în legătură cu serviciul oferit unui pasager cu probleme de mobilitate. Principala noastră preocupare este siguranța și confortul tuturor pasagerilor noștri de pe fiecare zbor pe care îl operăm. Lucrăm să investigăm incidentul pentru a ne asigura că acest incident izolat nu se mai repetă pe niciunul dintre aeronavele noastre”, au transmis reprezentanții companiei. 

Mai sunt multe de făcut când vine vorba de accesibilitate în industria călătoriilor, nu numai pentru acces, ci și pentru schimbarea atitudinii. Viața ca persoană cu dizabilități poate fi uneori de-a dreptul degradantă și jenantă. Episodul m-a făcut să mă simt umilită”, a concluzionat femeia.

Sursa foto: wheelie_good_life - Instagram

Comentarii Facebook