VIDEO - Nouă gafă, bifată în dreptul președintelui american Joe Biden: De data aceasta a confundat Hersonul cu orașul irakian Fellujah


Joe Biden, preşedintele Statelor Unite, a făcut o nouă gafă în timpul unei conferințe de presă la Casa Albă. El a încurcat orașul ucrainean Herson, de unde ruşii au anunţat retragerea, cu oraşul irakian Fellujah, locul unde s-au purtat lupte grele în timpul războiului din Irak. 

Liderul de la Casa Albă nu este la prima gafă de acest fel. El a confundat războiul din Ucraina cu cel din Irak și săptămâna trecută, în timpul campaniei electorale. 

Cred că întrebarea rămâne dacă ei (ruşii) se vor retrage sau nu din Fallujah.... de fapt din... din... din... Herson, din oraşul Herson...”, a declarat președintele american.

Din nefericire pentru imaginea publică a președintelui american, aceasta nu este prima dată când acesta face o gafă în direct. La începutul acestei luni el a confundat în timpul unei discuții despre inflație, războiul din Irak cu cel care se poartă acum în Ucraina.

Citește și: Președintele SUA, Joe Biden, face gafă după gafă: A confundat războaiele și a greșit cauza morții fiului său

Ulterior, această greșeală a fost urmată de o alta, de data aceasta una mai tragică și asta deoarece Joe Biden și-a explicat prima gafă explicând că Beau, fiul său, și-ar fi pierdut viața în Irak. În realitate, Beau Biden a murit în Statele Unite în anul 2015, asta după ce s-a luptat cu un cancer cerebral. Cel care a fost în războiul din Irak a fost, Hunter Biden, fiul cel mare.

Vezi și: VIDEO - Președintele SUA, Joe Biden, gafă „prezidențială”: A vrut să salute pe cineva, înainte să-şi dea seama că este singur pe scenă

Vara aceasta, președintele american a fost surprins de mai multe ori când a gafat prin gesturile sau discursurile sale. Acesta a vrut să strângă mâna unei persoane care „se afla în spatele lui”, deși era singur pe scenă, iar la câteva zile, Joe Biden a vrut să salute o persoană care decedase cu câteva luni în urmă. 

Vezi și: VIDEO - Nouă gafă prezidențială: „Jackie, ești aici? Unde e?”. Joe Biden s-a adresat, în timpul unui discurs, unei parlamentare decedate


Comentarii Facebook