Președintele SUA, Joe Biden, face gafă după gafă: A confundat războaiele și a greșit cauza morții fiului său


Președintele SUA, Biden încerca să dea vina pe președintele rus Vladimir Putin pentru creșterea costurilor în urma invaziei din Ucraina, care a turlburat piețele internaționale de energie, scrie New York Times

Președintele american a încurcat războiul din Ucraina cu cel din Irak 

Inflația este o problemă la nivel internațional în acest moment din cauza războiului din Irak și din cauza impactului asupra petrolului și a ceea ce face Rusia”, a spus Biden în timpul discursului din Florida. Președinteșe și-a dat seama imediat de greșeală: „Scuzați-mă, războiul din Ucraina”. 

Biden a greșit chiar și cauza morții fiului său 

Încercând să explice de ce a încurcat cele două războaie, el a spus: „Mă gândesc la Irak pentru că acolo a murit fiul meu”. De fapt, Beau Biden a luptat în Irak timp de un an. El s-a întors în SUA în 1009 și a murit de cancer la creier, în SUA, în 2015.

Din nou, Biden a încercat să-și scuze greșeala: „Pentru că a murit”, a spus el, aparent făcând referire la credința sa potrivit căreia Beau Bidein s-ar fi îmbolnăvit din cauza timpului petrecut în Irak, unde ar fi fost expus la arsuri toxice. Președintele Biden, cel mai în vârstă din istoria Americii, a comis mai multe gafe de-a lungul timpului, încă de când era tânăr. El a informat că intenționează să candideze pentru un al doilea mandat. 


Comentarii Facebook