Marti 21 Martie

Trecut extrem de violent al părintelui Calistrat: A omorât un cal în bătaie. Pr. Calistrat: „Bătaia este ruptă din Rai”


Preotul Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni este personajul principal într-un scandal care a avut loc în curtea lăcașului de cult miercuri seara. Acesta a fost filmat în timp ce lovea o femeie. Poliția anchetează cazul. 

Vezi și: VIDEO - Femeie, lovită cu brutalitate de un preot, chiar în curtea unei mănăstiri

 Într-o intervenție pe care a făcut-o presei, însă, acesta a spus că nu regretă faptele făcute și că „bătaia este ruptă din Rai”, a transmis ziaruldeiasi.ro. Cu privire la incident preotul a făcut mai multe aluzii cu privire la faptul că cele două femei pe care le-a lovit ar avea probleme psihice.

Citește și: Părintele Calistrat, despre incidentul cu enoriașa pe care a pălmuit-o la Mănăstirea Vlădiceni: „Sunt două copile nemăritate. Au puțină isterie”

Preotul Calistrat a omorât un cal în bătaie

Acestea însă nu ar fi primele incidente violente ale preotului. Într-un comunicat al Patriarhiei Române din 2003, se precizează faptul că acesta era o persoană violentă și ar fi slujit inclusiv în case private din zona Bârnova, pe perioada cât nu a avut dreptul să slujească în biserică. Acesta a fost reprimit în rândurile clerului după ce și-a recunoscut o mare parte dintre fapte.

Caracterul violent al ierom. Calistrat reiese și din faptul că, pe timpul șederii la Mănăstirea Sihăstria, a bătut un cal până l-a ucis. Alungat din Sihastria din pricina tulburărilor provocate, monahul Calistrat a plecat la Mănăstirea Dragomirna din jud. Suceava, împreună cu prietenul său, ierom. Antonie Câmpanu, de unde, datorită dezbinării și vrajbei provocate în această obște, a fost alungat de către conducerea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, la insistențele conducerii mănăstirii”, se arată în comunicatul de presă al Patriarhiei Române, publicat în 2003. 

În momentul de față, atât Patriharhia, cât și Mitropolia, au condamnat faptele preotului și au anunțat că vor fi anchete. „Este absolut regretabil, condamnabil și categoric nu onorează pe nimeni un astfel de gest. Omenește vorbind, fiecare dintre noi avem limite și neputințe. Creștinește este însă să căutăm a răbda până la capăt și să binecuvântăm pe cei ce ne-ar provoca”, a declarat pr. Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Iașilor.


Comentarii Facebook