VIDEO - Momentul în care Papa Francisc izbucnește în lacrimi, în timpul unei rugăciuni, vorbind despre războiul din Ucraina


Momente încărcate de emoție. Papa Francisc a izbucnit în lacrimi atunci când a evocat suferința ucrainenilor, în timpul rugăciunii din centrul Romei.  Vizibil emoționat și cu ochii în lacrimi, Papa Francisc și-a întrerupt discursul pentru câteva momente, după care a fost aplaudat călduros de mulțimea prezentă. 

Fecioară imaculată, astăzi aş fi vrut să îţi aduc mulţumirile poporului ucrainean. Încă o dată trebuie să îndrept către tine rugăciunile copiilor, ale bătrânilor, ale taţilor şi mamelor, ale tinerilor din acel pământ martir, care suferă atât de mult”, a fost rugăciunea sa pentru ucrainenii afectați de război. 

Papa Francisc, apel către Putin și Zelenski: „Opriți această spirală a morții!”

Papa Francisc a făcut, de-a lungul timpului, mai multe apeluri către președintele rus Vladimir Putin să oprească războiul din Ucraina. Într-un discurs rostit în fața a mii de oameni în Piața Sfântul Petru, în octombrie, Papa Francisc a făcut un apel „în numele lui Dumnezeupentru încetarea conflictului și a spus că este „absurd” ca lumea să riște un conflict nuclear. 

Apelul meu se adresează în primul rând președintelui Federației Ruse, rugându-l să oprească această spirală de violență și moarte, chiar și din dragoste pentru propriul popor”, a spus suveranul Pontif. „Pe de altă parte, îndurerat de suferința enormă a populației ucrainene în urma agresiunii pe care a suferit-o, adresez un apel la fel de plin de speranță președintelui Ucrainei pentru a fi deschis la orice propunere serioasă de pace”, a mai spus el. 


Comentarii Facebook