VIDEO - Momente de groază în timpul unui zbor, după ce trapa aeronavei s-a deschis la peste 2.000 de metri altitudine


Clipe de groază pentru pasagerii unui avion comercial rusesc AN-26. Aeronava decolase de pe aeroportul orașului siberian Magan, regiunea Yakutia, și era în drum spre Magadan, când trapa din spate s-a deschis parțial, iar o parte din bagaje a început să zboare din avion. La bord se aflau 25 de pasageri și 6 membri ai echipajului.

Scenele șocante au avut loc luni, 9 ianuarie, la ora locală 14:00, când avionul companiei aeriene IrAero se afla deja la o altitudine de câțiva kilometri, potrivit canalului Telegram Mash.

Serghei Lidrik, în vârstă de 33 de ani, pasager în aeronavă, a filmat cu telefonul momentele dramatice din interiorul aeronavei, care decolase de la minus 41 de grade Celsius. Bărbatul a spus că oamenii care stăteau în spatele cabinei, unde ușa s-a deschis, erau „înghețați de frig”.  „Un bărbat care stătea în spate aproape că a fost aruncat din avion. Tocmai își desfăcuse centura de siguranță”, a declarat un alt pasager pentru East2West, potrivit The New York Post.

Ce a declanșat incidentul 

Comandantul aeronavei a luat decizia de a întoarce aeronava pe aeroportul din Magan. Din fericire, aterizarea a decurs fără probleme, nimeni nu a fost rănit, iar avionul nu a fost avariat. Conform unui comunicat al departamentului de Investigații pentru Transport din Siberia de Est, la bord se aflau 25 de pasageri și 6 membri ai echipajului

O anchetă a fost declanșată cu privire la incidentul înfiorător. Din primele informații, de vină ar fi fost o defecțiune a încuietorilor rampei, care a dus la deschiderea parțială a acesteia și la o depresurizare a compartimentului de marfă. 

Orașul Magan se află la aproximativ 13 kilometri de Yakutsk, capitala regiunii Yakutia, considerată cel mai friguros loc de pe Pământ. 


Comentarii Facebook