VIDEO - Luptătorii de la Azovstal și-au reîntâlnit familiile, după patru luni în care au fost prizonierii rușilor


După patru luni de când s-au predat rușilor, fiind apoi eliberați în cadrul unui schimb de prizonieri între Kiev și Moscova, unii dintre liderii luptătorilor de la Azovstal și-au revăzut familiile. A fost un moment emoționant, la care a participat și prima-doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska. 

Imaginile au fost publicate pe contul de Facebook al președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski. „O întâlnire atât de mult așteptată. Comandanții de la Azovstal și-au revăzut rudele. Pentru prima dată după eliberarea din captivitatea rusă. Nu ne vom opri până când nu ne vom aduce toți oamenii acasă. Absolut toată lumea este importantă. Pentru că noi suntem ucraineni. Iar o persoană este cea mai mare valoare pentru Ucraina”, este comentariul care însoțește imaginile emoționante.

În urmă cu două săptămâni, Rusia a eliberat 215 prizonieri ucraineni, inclusiv comandanți militari care au organizat rezistența de la combinatul siderurgic Azovstal din Mariupol, în cel mai mare schimb de prizonieri care a avut loc între cele două părți de la începutul războiului. Printre cei eliberați s-au numărat și comandantul Batalionului Azov, Denis Prokopenko, și secundul său, Sviatoslav Palamar. De partea cealaltă, Ucraina a eliberat de patru ori mai puțini oameni, însă printre ei se află și „aliatul lui Putin”, Viktor Medvedciuk, arestat de serviciile secrete ucrainene în urma unei operațiuni spectaculoase și acuzat de trădare.

mihalov soldati.jpeg

Comandantul Batalionului Azov, Denis Prokopenko, (al treilea de la dreapta la stânga) și  secundul său, Sviatoslav Palamar, (ultimul de la dreapta la stânga) alături de soldații Batalionului Azov 

Simbolul rezistenței de la Azovstal, Mihailo Dianov, a revenit alături de familie 

Și Mihailo Dianov, luptătorul ucrainean cu brațul sfârtecat devenit simbolul rezistenței de la oțelăria Azovstal, s-a reunit cu familia, după mai bine de patru luni de prizonierat la ruși. Mihailo se află acum într-un spital din Kiev. Sora lui a vorbit despre tortura la care a fost supus fratele său de către ruși. Ei i-au smuls cu clești dispozitivul medical care îi fixa brațul rănit și au făcut asta pe viu, ceea ce i-a distrus osul. Acum, el are nevoie de operații și de tratament de lungă durată.

mihalov.jpeg


Comentarii Facebook