VIDEO/FOTO - O maratonistă a traversat Australia, în alergare, de la nord la sud, în cinci luni. A stabilit un nou record mondial


Erchana Murray-Bartlett, în vârstă de 32 de ani, și-a încheiat luni, 16 ianuarie 2023, călătoria de 6.300 de kilometri, de maratoane zilnice, reușind să ajungă în capătul de sud al continentului, scrie BBC.

Efortul maratonistei stabilește un nou record mondial pentru „cele mai multe maratoane zilnice consecutive ale unei femei”. Ea a strâns peste 70.000 de dolari americani, pentru organizația de conservare a mediului Wilderness Society. 

Murray-Bartlett este sportivă de performanță de ani buni, dar după ce a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a pus ochii pe un alt vis de-o viață: să alerge pe toată lungimea Australiei și să doboare recordul celor mai multe maratoane zilnice consecutive făcute de o femeie. Sportiva a reușit  să-și îndeplinească ambele obiective, astfel că aceasta a bătut recordul deținut de britanica Kate Jayden, care anul trecut a finalizat 106 maratoane în tot atâtea zile.

australia 1.PNG

A alergat pentru o cauză nobilă

Maratonista a alergat pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la criza de extincție cu care se confruntă fauna și flora din Australia. Erchana Murray-Bartlett a avut dificultăți încă de la început. A avut trei accidentări în primele trei săptămâni, însă corpul ei a învățat să facă față și nu a cedat. „Este copleșitor, sunt atât de încântată”, a spus ea presei locale după ce a trecut linia de sosire la Melbourne. „Prezența a fost fenomenală și faptul că toată lumea alerga cu mine a făcut-o și mai specială”, a mai spus aceasta. 

Când a trecut linia de sosire a aflat că a adunat aproape dublu față de ținta inițială de strângere de fonduri.

Comentarii Facebook