VIDEO/FOTO - Bijuterii ascunse la motorul mașinii: 5 kilograme de aur, în valoare de peste 1,2 milioane de lei, confiscate în Vama Giurgiu


Peste 5 kilograme de bijuterii din aur, care urmau să ajungă pe piața din România, au fost confiscate în Vama Giurgiu. Pentru că nu acea documente legale și crezând că va scăpa neprins, șoferul a ascuns bijuteriile la motorul mașinii.

La control, însă, polițiștii de frontieră au descoperit și au confiscat aurul în valoare de peste 1,2 milioane de lei. Șoferul turc este cercetat acum pentru contrabandă.  Bărbatul, un cetățean turc în vârstă de 50 de ani, a vrut să intre în România în noaptea de marți spre miercuri (10 spre 11 ianuarie), prin Vama Giurgiu.

biju 1.jpg

În data de 11.01.2023, în jurul orei 03:30, la PTF Giurgiu - Rutier s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, un cetățean turc în vârstă de 50 de ani, care conducea un autoturism marca Skoda, înmatriculat în Turcia. La control, colegii noştri au descoperit, disimulate în compartimentul motor al autoturismului, mai multe pachete cu bijuterii ce păreau a fi din aur galben și alb”, au transmis reprezentanții Poliției de Frontieră, potrivit Digi24. 

biju 2.jpg

Peste 5 kilograme de bijuterii, ascunse în motorul mașinii

În total 5,015 kilograme de bijuterii, ascunse la motorul mașinii, în pachete bine închise. Pentru că șoferul nu avea documente de proveniență, întreaga cantitate de aur, în valoare de 1.254.000 lei, a fost confiscată.

biju 3.jpg

„În prezent, față de cetățeanul turc, se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, faptă prevăzută și pedepsită de Legea nr.86/2006 privind Codul Vamal, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun”, au mai transmis polițiștii de Frontieră. 

Sursa video/foto: Poliția de Frontieră

Comentarii Facebook