VIDEO - Cine este Huggy Wuggy, personajul controversat care îi împinge pe copii la acțiuni care îi sperie pe părinți


Părinții sunt îngrijorați de reacțiile pe care le au copiii lor, după ce vizionează videoclipurile cu Huggy Wuggy de pe TikTok și YouTube. Ce spun specialiștii despre păpușa înfricoșătoare. 

Păpușa Huggy Wuggy, personajul animat dintr-un joc de groază care apare în tot soiul de filmulețe pe YouTube și TikTok, îi face pe părinți și pe copii să creadă că videoclipurile sunt destinate celor mici, din pricina faptului că personajul este un animal de pluș care pare a fi drăguț. Însă, fața personajului este de-a dreptul înfiorătoare, gura acestuia fiind plină de dinți ascuțuți care sunt dispuși în mai multe rânduri

Huggy Wuggy este un personaj din jocul horror „Poppy Playtime”. Clipuri cu papușa care urmărește și amenință alte personaje, exact ca într-un scenariu de film de groază, au împânzit Youtube-ul și Tik Tok-ul. Jocul de groază „Poppy Playtime” este realizat de dezvoltatorul de jocuri Mob Games și a apărut prima dată pe Steam. Acțiunea pornește de la povestea unui fost angajat care revede o fabrică de jucării abandonată. Jocul este destinat persoanelor de peste 15 ani

Videoclipurile cu Huggy Wuggy i-au determinat pe copii să recurgă la gesturi teribile

O mama a declarat că după ce copilul ei, în vârstă de trei ani, a vizionat videoclipurile cu „Huggy Wuggy”, a încercat să sară pe geam, potrivit Sky News.

Beth Buxton, în vârstă de 31 de ani, a declarat că cele două fiice ale ale ei, care au 10 și 12 ani au jucat Roblox și au vizionat videoclipurile împreună cu fratele lor mai mic, de 3 ani. Ea a crezut că jocul este similar cu Minecraft, dar fiul ei a devenit obsedat de Huggy Wuggy. „A ajuns la stadiul în care nu știa diferența dintre realitate și jocuri. A încercat să se cațere pe fereastra dormitorului meu, spunând că va muri și va reveni la viață spunându-mi că asta face Huggy Wuggy”, a declarat mama celor trei copii. 

Am interzis Roblox și i-am dat interdicție la Youtube. Am comandat încuietori speciale pentru ferestre și urmează să fie instalate săptămâna viitoare”, a declarat o altă mamă pentru postul britanic. 

Cântecul înfiorător pe care îl cântă personajul horror

Pe lângă videoclipurile de pe Tik Tok și de pe YouTube există mai multe melodii „Huggy Wuggy” cu versuri care instigă la violență și care sunt însoțite de o linie melodică înfricoșătoare.

Acestea sunt câteva exemple de versuri care se regăsesc într-una din melodiile Huggy Wuggy:

Numele lui este Huggy, Huggy Wuggy / Când te îmbrățișează, nu se mai oprește / Prietenul tău Huggy, Huggy Wuggy / Te va strânge până pocnești”.

Din câte se poate observa, versurile sunt scurte și prin repetare sunt ușor reținute de către copii. Așadar părinții sunt avertizați de către specialiști să ia măsuri dacă observă că cei mici vizionează aceste videoclipuri.

Școala primară West View din Hartlepool a lansat un comunicat în care îi îndeamnă pe părinți să fie foarte atenți la ce urmăresc copiii lor pe rețelele de socializare. „Versurile sunt îngrijorătoare și vorbesc despre îmbrățișări și omor”, se arată în mesajul școlii britanice.

Cât de periculoasă este păpușa Huggy Wuggy

Păpuşa „Huggy Wuggy” este realizată dintr-un material de pluș albastru cu mâini şi picioare lungi și cu dinți subțiri și ascuțiți. Specialiștii spun că jocul pe termen lung cu astfel de păpuși poate duce la apariția unor boli cardiace și cardiovasculare.

Ei nu au capacitatea de a distinge ficțiunea de realitate. A se juca cu asemenea jucării este ca și când le-am da voie să se uite la un film horror. Consecințele emoționale pe termen scurt: insomnii, coșmaruri, teama de a dormi singur, că se poate întâmpla ceva, anxietate, atacuri de panică, și chiar îi poate împinge pe cei mici să se rănească pe ei sau pe cei din jur. Pe termen lung, la adulți pot apărea boli cardiace și chiar cardiovasculare”, explică psihoterapeutul Mădălina Manea, notează stirileprotv.ro


Comentarii Facebook