VIDEO - 2022, în șapte minute: Momentele marcante ce vor rămâne, cu siguranță, în istoria lumii


2022 a fost un an „plin cu de toate”. Vox.com a preluat cele mai marcante evenimente ale acestui an într-un video de 7 minute. Realizatorii au dorit să arate că populația Terrei a trecut printr-un an greu și plin de momente marcante care vor rămâne, cu siguranță, în istoria lumii. 

În 2022, populația lumii a ajuns la 8 miliarde de oameni, iar acest lucru l-am simțit din plin. După mai bine de doi ani de lockdown și carantină, oamenii și-au reluat viața „normală” cu nerăbdare, pe de altă parte, omenirea a înfruntat greutăți mult mai mari decât statul în carantină.

2022 a fost anul în care numărul nunților și a călătoriilor a crescut vertiginos, dar la fel și numărul bagajelor pierdute, după ce în 2021 totul a fost oprit, iar aeroporturile au rămas fără personal. Rata inflației din aprope toate țările a crescut enorm, la fel și prețul carburanților și al alimentelor.

Taylor Swift a rupt Ticketmaster. Criptomoneda s-a îndreptat spre un eșec total, iar marile companii ale lumii au pierdut chiar și jumătate din veniturile normale de până acum. Anul 2022 a „testat” populația lumii, pe măsură ce populația a „testat viața” , începând o nouă fază a pandemiei. 

Rusia a invadat Ucraina, iar țara a fost sfâșiată de război. Refugiații au fost primiți în țările din jur, iar cei care au rămas în urmă au devenit simboluri pentru  oameni din întreaga lume. Protestele globale au cerut dreptate în Iran, pentru viața femeilor, pentru dreptul la avort și pentru dreptul la normalitate în rândul cetățenilor de culoare.

Echipele de fotbal au avut ceva de spus împotriva regimului de sclavie modernă pe care s-a bazat Campionatul Mondial de fotbal care a avut loc în Qatar. Cuba a legalizat căsătoria între persoane de același sex. Lumea a înghețat pentru o clipă când cel mai longeviv monarh al Angliei, regina Elisabeta a II-a, a murit. TikTok a luat o amploare inimaginabilă, iar lista poate să continue. 

Pe măsură ce ne îndreptăm spre 2023, nu uitați să vă opriți, măcar pentru un minut, și să priviți în urmă la evenimentele care au marcat acest an.

Comentarii Facebook