Victor Ponta, despre condamnările din dosarul Colectiv: „Dacă era la Cluj sau la Sibiu nu cred că era băgat Primarul la închisoare”


Fostul premier Victor Ponta, cel care și-a dat demisia după incendiul de la Colectiv, a comentat prima dată după condamnările din dosar. 

Liderul PRO România susținte că dacă incendiul ar fi avut loc la Cluj sau la Sibiu  nu crede că primarul ar fi ajuns la închisoare. În plus, fostul premier susține că în ziua de astăzi oamenii ard în spitale și nimeni nu mai plătește pentru asta.

Știm toți că Tragedia de la Colectiv a fost folosită în scop politic pentru înlocuirea unui Guvern (altfel trecea, că multe alte tragedii). Din acest motiv nimeni nu a fost, de atunci și până azi, interesat să afle adevărul sau să facă dreptate! Știm toți că Primarul Piedone nu are absolut nicio vină ( dacă era Colectiv la Cluj sau la Sibiu nu cred că era băgat Primarul la închisoare). Știm toți că acum ard oamenii în spitale și nimeni nu pățește ceva. Știm toți că și azi se organizează concerte în subsoluri și locații total inadecvate”, a declarat Victor Ponta. 

Știm toți că nu am mai vrut să auzim de Colectiv ca să nu ne aducem aminte de manipularea și modul în care viețile pierdute au fost folosite cu cinism. Știm toți că acum ‘Corupția NU MAI ucide’, nici minciuna, prostia, incompetența și nesimțirea. I-am băgat pe Piedone și pe patronii Clubului la închisoare și mergem mai departe ca și când nu a existat nimic. Extrem de trist!”, a mai scris acesta pe pagina sa de Facebook. 

Victor Ponta a demisionat pe 4 noiembrie 2015, după ce în urma tragediei au fost organizate numeroase proteste în întreaga țară.

Condamnări definitive în dosarul Colectiv la șapte ani de la tragedie

Fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone, în prezent edil al Sectorului 5, a fost condamnat definitiv, joi, de Curtea de Apel Bucureşti la 4 ani închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu tragedia din octombrie 2015 de la clubul Colectiv, în urma căreia au decedat 64 de persoane.

Citește și: Sentință DEFINITIVĂ în Dosarul Colectiv: primarul, Cristian Popescu Piedone, şi patronii clubului, condamnaţi la închisoare

Iniţial, la instanţa de fond - Tribunalul Bucureşti - Piedone primise 8 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, însă judecătorii de la CAB au admis, joi, apelul primarului şi au decis scăderea pedepsei la 4 ani închisoare cu executare. De menţionat că, în timpul procesului, judecătorii de la CAB au eliminat forma agravantă a infracţiunii de abuz în serviciu de care era acuzat Piedone.


Comentarii Facebook