Vești proaste din partea medicilor: Covid-19 poate cauza leziuni pulmonare și la 3 luni după infectare


Potrivit unui studiu al Universitatii Oxford, realizat pe zece pacienti, Covid-19 poate cauza leziuni pulmonare care pot fi observate la trei luni dupa o infectare cu noul coronavirus SARS-CoV-2. Cercetarea a folosit o noua tehnica de scanare pentru a depista leziuni care nu sunt observate prin scanari obisnuite.

In cadrul acestor examinari prin rezonanta magnetica nucleara (RMN) se foloseste xenon in depistarea leziunilor pulmonare.

Experti in pneumatologie subliniaza ca aceste teste, care pot detecta leziuni pe termen lung, sunt foarte importante pentru pacientii cu Covid-19, conform realitatea.net.

Pacientii inhaleaza xenon in timpul procedurii imagisticii prin rezonanta magnetica (IRM).

Profesorul Fergus Gleeson, coordonatorul studiului, a testat aceasta tehnica pe zece pacienti cu varste cuprinse intre 19 si 69 de ani, scrie ziare.com.

Opt dintre ei respirau cu dificultate si erau obositi, la trei luni dupa ce au fost bolnavi de covid-19, insa niciunul nu a fost internat la Terapie Intensiva si nu a fost ventilat, iar scanari conventionale nu au detectat probleme la nivelul plamanilor acestor pacienti.

Comentarii Facebook