Vești bune! Directorul ANM anunță când vine vara: „Maximele pot ajunge până la 27-28 de grade Celsius”


Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a anunțat când vine vara în România, menționând că ne putem aștepta și la temperaturi de până la 27-28 de grade Celsius. 

Potrivit directorului ANM, Elena Mateescu, pe finalul săptămânii ar trebui să avem parte de zile călduroare de vară, însă până atunci, vremea va mai fi câteva zile capricioasă, fiind înregistrat un cod galben cu rafale puternice de vânt. 

„De la finalul acestei săptămâni, temperaturile vor fi în creștere și da, putem să confirmăm, pe baza datelor din acest moment, că maximele pot ajunge până la 27-28 de grade Celsius în majoritatea regiunilor, dar în special extracarpatice. 

Până atunci mai discutăm și despre fenomene meteorologice care fac obiectul unei atenționări meteorologice de cod galben începând din această dimineață, de la ora 10:00 până mâine seară, la ora 23:00 pentru sudul Banatului, Transilvaniei, dar și zona Carpaților Meridionali. 

În aceste zone, vântul va avea intensificări la rafală de 55-65 km/h, iar temporar peste 70-80 km/h. 

Din punct de vedere termic, așa cum menționam, de la o zi la alta, începând de la sfârșitul acestei săptămâni, vorbim de valori de temperaturi în creștere. 

Dacă astăzi contăm pe 15-24 de grade, de sâmbătă deja contăm pe valori de până la 27 de grade, duminică 28 de grade. 

Și săptămâna viitoare, vorbim de același ecart care va caracteriza, mai ales în regiunile extracarpatice, o vreme mai caldă decât în mod obișnuit inclusiv în Capitală, maxime de peste 25-26 grade Celsius, în pragul unei zile de vară” - a declarat Elena Mateescu, director ANM, pentru Antena3 CNN

Comentarii Facebook