Cine este clujeanul care are un succes uriaș în politica din SUA. Are șase fete, toate născute în SUA, dar le consideră românce-FOTO


Ben Toma și-a petrecut copilăria, până la 9 ani, la Cluj. Părinții i-au plecat în căutarea visului american pe vremea când el avea doar 7 ani, așa că a rămas în grija bunicilor. Între timp, aceștia făceau toate demersurile pentru a-și putea aduce copiii din România, lângă ei, dincolo de ocean. La acel moment, anul 1985, în timpul regimului comunist, plecarea din țară era extrem de complicată, asa că a durat doi ani până când toate formalitățile au fost făcute.  La vârsta de 9 ani, Ben Toma a luat drumul Americii.

Acum are 45 de ani și este președintele Camerei Reprezentanților din Statul Arizona, dar susține că a ajuns în politică, mai degrabă din întâmplare, decât ca urmare a ceva ce și-a propus să facă.

Are o afacere de succes, dar a cunoscut și eșecul de-a lungul anilor. Cea mai mare realizare a lui sunt , însă cele 6 fete, pe care, deși sunt născute în Statele Unite ale Americii , le consideră românce. Iată cum a explicat asta: 

„Cele mai mari vorbesc românește. Ele au fost acum, în vară, în România și au stat vreo două săptămâni și le-a plăcut. Dar adevărul e că mulți români vorbesc engleză acum, deci din punctul acesta de vedere ar fi fost mai bine să nu fi vorbit cu ele engleză, ca să învețe ele mai bine. Ele înțeleg românește mai bine. Și soția este româncă, dar ea a avut numai trei ani când a venit în America, așa că limba ei este engleza. Dar sperăm ca fetele să învețe și noi facem efort ca să le trimitem în România. Și ele sunt mândre că sunt românce, chiar dacă s-au născut aici, amândoi părinții sunt români, deci și ele sunt românce”, a concluzionat Ben Toma.

Potrivit TVR, Ben Toma are o legătură profundă cu România și totdeauna a insistat ca și fiicele sale să-i cunoască valorile.

ben toma 2.png

El este, de asemenea, implicat activ în comunitatea românească. Susține, din actuala poziție legislativă, Lectoratul de Limba Română de la Arizona State University şi şi-ar dori înfiinţarea unui centru cultural românesc în regiune. Într-un interviu la Digi 24, Ben Toma a declarat că românii ar putea avea o putere mult mai mare, dacă ar fi uniți. Ce-i drept, nici distanțele nu prea îi ajută. 

„Mulți români locuiesc în aceeași zonă, în partea de nord a orașului. Zona e destul de mare, distanțele sunt mari. Phoenix este un oraș foarte întins. De la mine de acasă până în centru sunt 32 de kilometri și totuși îmi ia numai 25 de minute ca să ajung. Și eu nu stau departe de centru, atât de întins e orașul nostru”, a declarat Ben Toma într-un interviu pentru digi24.ro.


Comentarii Facebook