Google vrea să asculte telefoanele utilizatorilor! Cum motivează compania anunțul


Google s-ar putea să fi găsit soluția pentru escrocheriile care în ultimii ani au devenit din ce în ce mai dese. Mai exact, Google vrea să introducă instrumente noi, bazate pe inteligență artificială, care să detecteze escrocheriile.

Aceste instrumente, folosind inteligența artificială, vor putea identifica modele de conversație asociate în mod obișnuit cu escrocheriile și le vor oferi utilizatorilor alerte în timp real chiar pe durata conversației. 

Astfel, odată de AI-ul detectează o posibilă fraudă, utilizatorii Google vor primi o alertă în timp real pe telefon, avertinzându-i că sunt pasibili de a fi victima unei escrocherii. 

În acest caz, Google oferă și exemplul „reprezentantului bancar” care solicită persoanelor vizate datele personale, precum codurile PIN și parolele, iar pentru că astfel de solicitări sunt neobișnuite din partea unei instituții, AI-ul le va identifica și le va trimite utilizatorilor o alertă.

De asemenea, toate aceste procese se vor desfășura pe dispozitiv, iar Google promite confidențialitatea utilizatorilor. 

În același timp, Google mai transmite că funcția nu va fi disponibilă imediat pe Android 15, dar promite că le va oferi utilizatorilor mai multe detalii în acest an. Cu toate acestea, noile instrumente de detectare, dezvăluite la Google I/O 2024, sunt încă în faza de testare.

Comentarii Facebook