Vasile Dîncu salută decizia președintelui SUA de a disloca forțe suplimentare în Europa de Est


Ministrul Apărării Naționale, a salutat anunțul președintelui SUA, Joe Biden, de a disloca forțe suplimentare în Europa de Est, pentru apărarea României. Ministrul clujean a avut joi o discuție telefonică cu secretarul apărării al Statelor Unite ale Americii.

În contextul dezvoltărilor recente de securitate la nivel regional din perspectiva desfăşurărilor masive şi a potenţialului ofensiv al Federaţiei Ruse în jurul Ucrainei şi la Marea Neagră, ministrul Apărării Naționale precizează că a subliniat  necesitatea consolidării posturii aliate pe întreg flancul estic al NATO. În special, în regiunea Mării Negre, ca formulă defensivă de asigurare a securităţii aliaţilor şi de descurajare a acţiunilor agresive. 

Am exprimat necesitatea unei abordări coerente, unitare și echilibrate în cadrul prezenței înaintate pe flancul estic al  Alianței. Am transmis, de asemenea, aprecieri  pentru efortul şi implicarea secretarului apărării al SUA în definirea şi asigurarea implementării angajamentului suplimentar al Washingtonului în sprijinul consolidării prezenţei aliate în România și am reafirmat determinarea țării noastre în privința consolidării Parteneriatului Strategic dintre cele două state și a implementării liniilor de efort agreate în cadrul Foii de parcurs privind cooperarea SUA-România în domeniul apărării, în perioada 2020-2030”, declară Vasile Dîncu, ministru al Apărării Naționale.

Nu în ultimul rând, Dîncu explică că a salutat și anunţul preşedintelui Joe Biden privind determinarea SUA de a disloca forţe suplimentare în Europa de Est, inclusiv în sprijinul securităţii şi apărării României.

Comentarii Facebook