Vasile Dîncu încearcă să „liniștească” românii: Nu va fi un război pe teritoriul nostru, România se pregăteşte pentru 500.000 de refugiaţi


Ministrul Apărării, Vasile Dîncu a vorbit despre situația României, în cazul escaladării conflictului din Ucraina. Dîncu, a reafirmat, marţi, că România este pregătită pentru orice scenariu în criza din Ucraina. 

Există condiţii şi pentru un conflict armat”, afirmă ministrul, exprimând-şi, însă, speranţa că vor continua să vorbească diplomaţii şi nu militarii. În cazul unui conflict armat, ministrul apreciază că populaţia României nu trebuie să se teamă, întrucât nu va exista conflict pe teritoriul ţării noastre, chiar dacă vor exista efecte economice şi sociale. În plus, ministrul Apărării a anunţat că România este pregătită să primească 500.000 de refugiaţi din Ucraina, notează news.ro.

Am putea să primim peste 500.000 de refugiaţi, aceasta este cifra la care ne-am pregătit împreună cu Ministerul de interne şi cu celelalte instituţii”, a afirmat Vasile Dîncu, referindu-se la situaţia din Ucraina.  

Ministrul a mai adăugat că populaţia poate să stea liniştită. „Sigur că, în condiţiile unui conflict în Ucraina, toată zona este afectată, dar asta nu înseamnă că va fi un război pe teritoriul nostru”, a mai declarat Vasile Dîncu, potrivit sursei citate. 

Comentarii Facebook