Un stat din SUA reintroduce pedepsele fizice în școli. Copiii care se comportă „neadecvat” vor fi loviți


În urma discuțiilor dintre profesori, părinți și oficiali, cu privire la modul de îmbunătățire a disciplinei în rândul elevilor, un stat din SUA a decis să reintroducă pedepsele fizice în școli.

Elevii ar putea fi loviți cu spatule de lemn de până la trei ori, deși nu în fața colegilor, și doar cu un martor al consiliului școlar prezent. Pedepsirea fizică a studenților a fost oprită în districtul Cassville, Missouri, în 2001. Cu toate acestea, copiii care se comportă neadecvat vor fi loviți în temeiul unor noi reguli, care impun, de asemenea, interzicerea telefoanelor mobile în sălile de clasă și o instituție creată pentru elevii care nu reușesc să se adapteze într-un colectiv tradițional, relatează Mirror.

Missouri este unul dintre cele 19 state din SUA în care pedepsele corporale sunt încă legale. Numai „personalul autorizat” ar avea voie să execute pedepse corporale, care vor fi aplicate atunci când „variantele alternative de disciplină vor eșua”.

Practica este criticată de mulți, inclusiv de Asociația Americană de Psihologie, care susține că poate determina copiii să devină mai agresivi. Cercetările efectuate în Pennsylvania și Texas în 2016 au descoperit că pedepsele corporale erau cu 50% mai probabil să fie folosite asupra copiilor și studenților afro-americani cu dizabilități.

Comentarii Facebook