Un șarlatan italian cu 8 clase a profesat ca medic de ELITĂ în România. A și operat


Un italian fără studii de specialitate, șarlatan dovedit în Italia, a reușit să devină medic estetician la cinci clinci din București. Matthew Mode (Matteo Politi - numele real) fuee condamnat în Italia la un an şi jumătate cu suspendare, pentru o infracțiune asemănătoare.

Bărbatul a fost descoperit de aistente, uluite că marele medic nu știe să se spele pe mâini și să-și pună mănușile în mod corespunzător.

A fost făcută o sesizare la DSP și la Colegiul Medicilor și a început o anchetă. În plus, a fost demarată și o anchetă penală de către procurorii de la Parchetul General.

Bărbatul din Italia are doar opt clase absolvite și în România să dădea chirurg plastic. În țara lui, Matthew Mode (Matteo Politi - numele real) a fost condamnat pentru că a furat identitatea unui cunoscut medic și a pretins că este cardiolog, scrie în exclusivitate Libertatea.

El a susținut chiar că a absolvit prestigioasa Johns Hopkins University School of Medicine din SUA, când în realitate ultima meserie documentată este cea de valet de parcare.

În România a venit în urmă cu un an și chiar a operat câțiva pacienți la mai multe spitale. Din fericire, niciun pacient nu a murit.

Bărbatul a păcălit un spital spunând că a luat avizul de la Ministerul Sănătății și că îl va aduce și pe cel de la Colegiul Medicilor, care nu ar fi fost eliberat pentru că e aglomerație. 

OGRlZjkwOTY2OThkMTA4OTkyMjU3YWRkMjVjYzcxMA==.thumb.jpg

Direcţiei de Sănătate Publică a Capitalei nu a explicat încă avizul oferit medicului închipuit.

Președintele Colegiului Medicilor din România a spus pentru Digi24 că va fi făcută o anchetă extinsă, împreună cu DSP, pentru a vedea dacă mai sunt și alți medici străini în această situație.

Eu am aflat azi dimineaţă din presă, Ministerul Sănătăţii nu a fost întrebat, dar pot să vă spun că Ministerul nu a dat acea echivalare a acelor diplome. Fără acea echivalare nu putea să obţină de la Colegiul Medicilor avizul de liberă practică. DSP a dat un document pentru codul de parafă, vom vedea exact ce s-a întâmplat, pentru că, repet, eu am aflat azi dimineaţă din presă, nici măcar nu am fost întrebaţi oficial despre acest aspect”, a spus Sorina Pintea, minitrul Sănătății.

Ea a adăugat că medicii sunt angajaţi în spitale pe baza unor documente printre care certificatul de liberă practică, diploma echivalată. 

Asta înseamnă că a fost lăsat ilegal să opereze, pentru că nu poţi opera doar cu un cod de parafă. Ai nevoie de mai multe documente. Ministerul Sănătăţii, Centrul de resurse umane trimite la universităţile pe care medicul spune că le-a absolvit documente. Cu această echivalare, cu codul de parafă, Colegiul Medicilor să avizul. Deci cei care-au angajat, l-au angajat ilegal, dar şi aici va trebui să vedem”, a precizat ministrul sănătății.

Ministrul a spus că nu știe de câți pacienti este vorba, dar că a cerut ”toate datele”.

Comentarii Facebook