Miercuri 1 Februarie

Un român s-a trezit cu 2 milioane de lei în cont. A refuzat să îi returneze și s-a pus pe cheltuit


Patronul unei firme din Bucureşti a fost condamnat definitiv la doi ani şi o lună de închisoare cu executare, după ce a primit în cont 2.000.000 de lei și a refuzat să îi returneze firmei partenere.

Marian Răducu, administratorul unei firme din Capitală, şi Eugen Plopeanu au fost trimişi în judecată, după ce, acum 7 ani, o firmă de construcţii din Timişoara a virat din greșeală o mică avere în conturile primului. De fapt, între firma lui Marian Răducu și cea din Timișoara a fost încheiat un contract de subantrepriză, valoarea fiind de 181.645 lei.

Secretara firmei din Timișoara a achitat din greșeală suma de 2.016.985 lei către firma din București, scrie Adevărul. Cei doi parteneri au discutat pentru a rezolva problema, iar Marian Răducu a spus că va restitui banii.

Înainte de terminarea programului de lucru, în data de 21.06.2016, martora (n.red. secretara) a încercat din nou să ia legătura cu inculpatul, însă acesta avea telefonul închis. În cursul zilei de 22.06.2016, martora a încercat din nou să ia legătura cu inculpatul, însă telefonul acestuia era în continuare închis, trimiţând inculpatului şi mesaje, atât prin aplicaţia whatsapp, cât şi SMS, fără a prim vreun răspuns”, se arată în rechizitoriu.

Între timp, Marian Răducu s-a pus pe treabă și a început să scoată banii primiți din greșeală. A făcut un contract de împrumut cu Eugen Plopeanu pentru suma de 650.000 de lei, împrumuturi antedatate în 2010 şi 2015, având scadenţa în data de 20 iunie 2016, la câteva zile după transferul eronat al uriaşei sume. Aceste contracte erau necesare pentru a justifica scoaterea banilor din bancă.

Ba mai mult, Răducu a cumpărat şi două BMW-uri din Germania, un BMW 640 I Grand Coupe şi un BMW X5. 

Judecătorii Curţii de Apel Timişoara au spus că Răducu şi Plopeanu își regretă faptele, dar e puțin cam târziu și că acestea nu sunt sincere.

Comentarii Facebook