Miercuri 24 Aprilie

Un român s-a legitimat cu un buletin de ”născut viu”, dar a fost amendat cu 4.000 de lei


Un bărbat de 47 de ani a fost amendat cu aproape 4.000 de lei de poliţiştii locali din Timişoara, pentru că a prezentat un act de identitate pe care scria că e ”născut viu”.

Bărbatul din Timişoara a parcat de şase ori, în acest an, în locuri interzise din zona centrală a oraşului, precum Piaţa Libertăţii şi strada Carol Telbisz.

Acesta a încercat să scape de sancţiuni în momentul în care a fost depistat de poliţiştii locali legitimându-se cu un , care prezintă fotografie, dar nu are datele de identificare reale. Cel în cauză a fost însă identificat şi sancţionat atât conform OUG 195/2002 pentru staţionare în locuri interzise, cât şi conform Legii 61/1991 pentru refuz de legitimare şi pentru adresarea de cuvinte şi expresii jignitoare, adunând sancţiuni în valoare de 3.885 lei", se arată în comunicatul Poliţiei Locale Timişoara.

Sunt mai multe persoane care se legitimează cu astfel de documente false.

Atragem atenţia că vor fi luate măsurile legale de fiecare dată, poliţiştii locali având dreptul şi posibilitatea de a-i identifica şi sancţiona drastic pe cei care nu respectă prevederile legale”, spun reprezentanţii Poliţiei Locale Timişoara.

Comentarii Facebook