Un român dă de pământ cu diaspora care revine acasă: De ce reveniți acasă, dacă nu vă supuneți regulilor și carantinei - VIDEO


Un român care revine acasă din Italia a înregistrat un mesaj pentru cei care vin acasă, dar încep cu reclamațiile imediat ce intră în România. 

După nenumărate ore de așteptat prin vamă, ba în Slovenia, Ungaria, ba în țară, știm riscul la care ne-am expus când am plecat. Trebuie să respectăm regulile.

Am ajuns în România! Nu am auzit pe nimeni să se plângă pe Slovenia, pe Italia, nicăieri. A intrat românul în țară și a început: ”Dar de ce mă duci pe mine în carantină obligatorie, la centru? Că nu am nimic”. Acum să o luăm serios. Dacă ești purtător de virus și ești asimptomatic, nu ai niciun simptom și îmbolnăvești alți oameni. 

Am intrat în România și au zis că trebuie să așteptăm, să formăm o coloană, să vă escortăm, pe fiecare în județul de reședință. Ajunși în vamă a început prostia românească: ”Dar de ce să mă duc eu în carantină obligatoriu, eu mă duc acasă!”. 

Măi oameni buni, punctul unu, dacă venim acasă înseamnă că s-a întâmplat ceva acolo, nu am venit de bine. Punctul doi: Hai să ne supunem regulilor. Contează acum dacă stai 14 zile? Vă plângeți de gândaci și de condiții. Nu mai veniți acasă dacă alea sunt condițiile.

Chiar o persoană din acest convoi zicea polițistului ”Haide mă că îți dau 50 de euro și îmi dai actele și mă duc acasă. Nu m-ai văzut, nu știi nimic!”. Deci, pe bune. Eu m-am luat în gură cu el și i-am spus să se supună regulilor. ”De ce ai venit acasă?”, iar el îmi spune că nu avea ce face în Germania, dar că nu murea de foame și avea unde sta. Atunci de ce ai venit acasă, dacă nu vrei să te supui regulilor.

Oricum, foarte mulți mint în vamă. Eu nu am văzut cel puțin 6 - 7 mașini pe care le-am văzut în vama cu Slovenia. Curioasă treabă.

Ca să scurtez, am o vorbă să vă spun: ”Cum puteți respecta regulile prin Italia, prin Germania, Spania și Franța, haideți să le respectăm și în țară. Nu murim 14 zile dacă facem carantină!”.

Comentarii Facebook