Un român a reușit să cucerească Vârful Pico de Orizaba, cel mai înalt vulcan din America de Nord - FOTO & VIDEO


Alpinistul Adrian Ahriţculesei a reuşit să cucerească vulcanul Pico de Orizaba (5.636 m), cel mai înalt vulcan din America de Nord şi cel mai înalt munte din Mexic. Ascensiunea a durat şase ore, potrivit unui anunţ făcut de alpinistul din Petroșani pe pagina sa de socializare.

Adrian Ahriţculesei a plecat în expediţia din Mexic pe 9 februarie, iar în perioada de pregătire a ascensiunii a urcat, pentru aclimatizare, pe trei vârfuri de peste 4.000 de m, pentru ca, la final, să ajungă pe vulcanul Pico de Orizaba, conform unui articol din Agerpres.

alpinist roman 2.jpg

Durata expediţiei a fost stabilită între 9 şi 17 februarie. În această perioadă am ajuns pe patru vârfuri de peste 4.000 de metri: La Malinche, Sierra Negra, Iztaccihuatl şi Pico de Orizaba, care a fost obiectivul meu principal, fiind cel mai înalt vulcan din America de Nord. Celelalte vârfuri le-am făcut pentru a mă aclimatiza şi pentru a vedea cât mai multe locuri din Mexic”, a declarat alpinistul.

alpinist roman.jpg

Anul trecut, alpinistul Adrian Ahriţculesei a reuşit să cucerească cel mai înalt vulcan din lume, Ojos del Salado (6.893 m), situat în Munţii Anzi, la graniţa dintre Argentina şi Chile.

Alpinistul îşi propune să fie primul bărbat român care face circuitul „Seven Vulcanos”, după Crina Coco Popescu, prima femeie din lume care a reuşit această performanţă.

Concetățeanul nostru, Ahritculesei Adrian, continuă programul de aclimatizare (urcând două vârfuri de peste 4000 m si unul de peste 5000 m) pentru a putea ataca Vârful Pico de Orizaba ( 5636 m) cel mai înalt vulcan din America de Nord. Condițiile meteo nu sunt chiar bune dar să sperăm că va reuși. Să îi ținem pumnii în lupta sa pentru a face circuitul ,,Seven Vulcanoes "!”, a scris un prieten pe pagina de Facebook a alpinistului, cu o săptămână înaintea urcării pe Pico de Orizaba.

Sursa FOTO/VIDEO: Facebook Adrian Ahriţculesei

Comentarii Facebook