O persoană a furat cablurile de la trenurile de mare viteză din Spania. A blocat circulația între Madrid și Barcelona


UPDATE

Ambasada Spaniei în România spune că informația nu este reală.

Având in vedere informațiile vehiculate în unele publicații periferice din Spania și preluate de presa română cu referire la furtul celor 600 de metri de cablu de fibră optică, care a perturbat traficul feroviar în Spania, precizăm că persoana reținută de autoritățile spaniole la 8 august 2022 nu este cetățean român.

Ne manifestăm preocuparea pentru prezentarea în spațiul public de informații de presă neverificate care contravin eticii și deontologiei profesionale și care pot aduce un prejudiciu grav de imagine comunității românești de pe plan local.

Mulțumim pe această cale reprezentanților presei care ne-au contact pentru a verifica informația, cât și autorităților spaniole de resort care, în spiritul unei bune colaborări instituționale au dat curs prompt solicitării noastre de clarificare în acest caz”.

-----------------------

Știrea inițială

Un român în vârstă de 19 ani a ajuns după gratii, pentru că a furat cablurile electrice de la trenurile de mare viteză, dintre Madrid și Barcelona.

Românul a furat 600 de metri de cablu electric de la trenurile de viteză și a fost arestat luni de polițiștii spanioli.

Deși s-a opus arestării, acesta a fost totuși încarcerat sub acuzațiile de tâlhărie, distrugere și de nesupunere față de oamenii legii.

Se pare că românul face parte dintr-un grup organizat specializat în furturi de cupru din cabluri electrice, pe care îl vând apoi pe piața neagră.

Operatorul feroviar spaniol de stat, Renfe, a suspendat luni, timp de câteva ore, circulația trenurilor de mare viteză.

Un alt român a fost arestat săptămâna trecută pentru peste 20 de furturi de cablu electric în zona Valencia, potrivit mediterraneodigital.com.

Comentarii Facebook