Un preot și un dascăl cu coronavirus s-au dus din casă în casă cum se face pe Paște


Autoritățile sanitare din județul Iași fac anchetă epidemiologică la Târgu Frumos, după ce preotul și dascălul bisericii lipovenești din oraș au fost diagnosticați cu coronavirus.

În pofida restricțiilor, cei doi au mers din casă în casă, la credincioșii din comunitate, așa cum se obișnuiește înaintea Paștelui. 

Comunitatea de lipoveni din Târgu Frumos are aproximativ 700 de mmebri, dar potrivit primarului, Ionel Vătămanu, doar o parte dintre aceștia ar fi acceptat vizita preotului. Ancheta epidemiologică urmează să stabilească de câte persoane este vorba, iar testarea va fi făcută în funcție de simptomatologie, precizează purtătorul de cuvânt al DSP Iași, Marius Voicescu, scrie romania-actualitati.ro.

În momentul de față, nu avem definitivată o listă a tuturor celor care au venit în contact cu persoanele confirmate. Ancheta este în plină desfășurare, angajații Direcției de Sănătate Publică colaborează în acest sens cu Primăria din Târgu Frumos; și ce mai putem spune e faptul că persoanele depistate pozitiv cu noul coronavirus sunt internate în spital, unde, desigur, li se administrează tratament”, a spus șeful DSP Iași.

Foto: Arhiva

Comentarii Facebook