Luni 20 Martie

Un porumbel a supraviețuit unei călătorii extraordinare de 13.000 de kilometri! Acum, autoritățile din Australia, vor să-l OMOARE


Un porumbel voiajor a supraviețuit unei călătorii extraordinare de 13.000 de kilometri, pornind din SUA, peste Oceanul Pacific, pentru a-și găsi o nouă casă în Australia. Dar autoritățile australiene consideră că pasărea reprezintă risc epidemiologic și intenționează să o omoare, conform Euronews.

Cum a ajuns porumbelul să călătorească 13.000 de kilometri?

Pasărea epuizată a ajuns într-o curte din Melbourne, în 26 decembrie, potrivit proprietarului, Kevin Celli-Bird. Porumbelul dispăruse după o cursă care a avut loc în statul american Oregon, pe 29 octombrie.

Experții bănuiesc că porumbelul, pe care Celli-Bird l-a botezat Joe, după președintele ales al Statelor Unite, Joe Biden, a călătorit pe o navă cargo pentru a traversa Pacificul.

Călătoria lui Joe a atras atenția presei australiene, însă și atenția Serviciului australian de Carantină și Inspecție, care are reguli stricte. Celli-Bird a spus că autoritățile l-au sunat pentru a-i cere să prindă pasărea.

„Au spus că, dacă vine din America, sunt îngrijorați că ar putea răspândi boli ale păsărilor”, a explicat proprietarul.

Departamentul pentru Agricultură, care este responsabil pentru biosecuritate, a declarat că porumbelul „nu are voie să rămână în Australia”, deoarece „ar putea compromite securitatea alimentară a Australiei și populațiile de păsări sălbatice.”

Proprietarul lui Joe e de negăsit

American Racing Pigeon Union, cu sediul în Oklahoma, a confirmat că Joe este înregistrat pe numele unui proprietar din Montgomery, Alabama. Celli-Bird a spus că a încercat să contacteze proprietarul, dar până acum nu a reușit să dea de el.

Secretarul Asociației Naționale a Porumbeilor din Australia, Brad Turner, a spus că a auzit de cazuri de porumbei din China care au ajuns pe coasta de vest a Australiei la bordul navelor cargo, o călătorie mult mai scurtă decât cea a lui Joe.

Totuși, Turner a spus că există riscul ca porumbeii din USA să fie purtători de boli exotice și a fost de acord că Joe ar trebui să fie omorât.

„Deși sună dur pentru un om normal - ar spune că e o cruzime - Serviciul pentru carantină ar sprijini această idee”, a declarat Turner.

Comentarii Facebook