Un pescar italian a reușit să prindă o „fiară” de peste 2,8 m lungime. Cum arată cel mai mare somn prins vreodată? - VIDEO și FOTO


Un pescar profesionist din Italia a reușit să prindă cel mai mare somn din istorie. Peștele avea 2,8 m lungime și a fost capturat din râul Po, situat în nordul Italiei.

Pentru perspectivă, potrivit Guinness World Records, cel mai înalt om din istorie a fost Robert Wadlow, din Statele Unite (1918–1940), care avea 2 metri și 72 de cm înălțime.

Somnul herculean a fost prins de pescarul italian Alessandro Biancardi în râul Po din nordul Italiei.

pescar 1.jpg

Alessandro s-a luptat cu fiara de pe fundul râului timp de 43 de minute epuizante, izbutind, în cele din urmă, să captureze somnul de o lungime record.

„Când a ieșit la suprafață pentru prima dată, mi-am dat seama că am prins un monstru, adrenalina a început să pompeze din greu și teama de a o pierde aproape m-a pus în panică”, a declarat acesta, potrivit Daily Mail.

„Am fost singur în fața celui mai mare somn pe care l-am văzut vreodată”.

Biancardi a dezvăluit că somnul uriaș părea uluit că a fost prins de mulineta lui.

„Peștele a stat pe loc câteva secunde înainte de a începe o luptă foarte complicată”, a spus Biancardi.

„Am încercat să-i mănușesc gura de două-trei ori, dar era încă prea puternic.

Mai apoi am decis să merg în apă puțin adâncă, încercând să îl aduc pe țărm”.

După o luptă impresionantă care, fără îndoială, l-a văzut la sfârșitul zilei cu o bere câștigată cu greu, Biancardi a dezvăluit că încercările sale de a captura peștele cel mare nu au fost în zadar.

„După câteva încercări, am reușit să-l prind”, a spus el.

Cât de greu era peștele de dimensiunea titanică va rămâne un mister, deoarece pescarul italian se temea că stresul cântăririi fiarei uriașe s-ar putea dovedi prea mare pentru pește.

„Eram foarte curios în legătură cu greutatea, dar mă temeam că va stresa prea mult specimenul rar, așa că am decis să-l eliberez în siguranță”, a spus el.

pescar 2.jpg

„Speram că va putea oferi altui pescar aceeași bucurie pe care mi-a oferit-o mie”.

Biancardi este un pescar profesionist care concurează cu echipa de pescuit MADCAT.

Cei de la echipa MADCAT susțin acum că peștele uriaș va doborî recordul mondial de lungime.

Peștele prins de italian depășește cu 40 de cm recordul actual, stabilit în 2010 pentru un pește prins tot din râul Po. Din păcate, din cauză că Biancardi a eliberat monstrul înapoi în râu, uimitoarea captură nu va putea fi considerată pentru acest record.

Acesta se califică, însă, pentru recordul de lungime de captură și eliberare al Asociației Internaționale de Pescuit Sportiv (Game Fish Association).

Comentarii Facebook