Un oraș din România interzice trotinetele electrice pentru că sunt periculoase


Trotinetele electrice sunt interzise de o municipalitate din România pentru că sunt periculoase. 

Drobeta Turnu Severin limitează zonele în care acestea pot fi folosite, pentru că au fost înregistrate numeroase plângeri.

Trotinetele sunt interzise în zonele exclusiv pietonale și de promenadă, iar cei care nu respectă hotărâre o să fie sancționați.

Este o decizie grea, dar necesară pentru siguranța noastră a tuturor, dar mai ales a bătrânilor și copiilor care se feresc cu greu din fața tinerilor vitezomani. Este obligatoriu să reglementăm condițiile de deplasare pentru a evita accidentele”, a scris primarul Mihai Screciu pe Facebook.

În alte orașe, trotinetele au voie să circule numai pe pistele special amenajate pentru bicicliști sau pe carosabil, dar nu pe trotuar.

La Cluj-Napoca, regulamentul de folosire și staționare a trotinetelor electrice prevede că este ilegală deplasarea pe trotuare. 

De asemenea, staționarea trotinetelor electrice este interzisă în anumite locații: trotuare cu lățime mai mică de 2 metri, în stațiile de autobuz și cu 25 de metri înainte sau după, în zona standurilor de taxi, a trecerilor de pietoni si cu 25 de metri înainte sau după, în parcări, spații verzi, intersecții și la mai puțin de 10 metri, șantiere și zonele pietonale.

Comentarii Facebook