Un francez s-a îndrăgostit de România, în ciuda prejudecăților: ,,Mi se spunea că oamenii se deplasează cu căruța/Am găsit în această țară viitorul meu"


Un francez s-a îndrăgostit complet de România, după ce scăpat de ideile preconcepute pe care le avea, iar acum vrea să le arate și altor străini cât de frumoasă este țara noastră. 

Despre prima sa impresie despre România, francezul a recunoscut că avea destule prejudecăți, crezând că țara ar fi asemănătoare cu Rusia

"Credeam că România era puțin ca Rusia. Nu mă gândeam că ajung într-o țară atât de caldă vara. Mi se spunea că oamenii se deplasează cu căruța aici, dar nu a fost genul de argument care să mă împiedice să vin, dimpotrivă.”

Există multe prejudecăți despre români în Franța, și sunt mândru de francezii care îndrăznesc să vină să vadă țara cu proprii ochi", a povestit el, pentru Le Petit Journal, informează stiridiaspora.ro.

Tânărul a petrecut un an în România, călătorind alături de partenera sa româncă. După acel an, francezul a decis că România trebuie promovată mai mult printre străini așa că  și-a deschis o agenție de turism pentru a face acest lucru.

"Când am ajuns în România, am petrecut un an binecuvântat călătorind prin țară. Stăteam în locații de vis pe care nu mi le-aș fi permis niciodată în Franța; castele, conace, pensiuni autentice și somptuoase", a spus el.

Tânărul declară că România a devenit viitorul lui și nu intenționează să plece prea curând. 

"Da, din partea mea, doresc întotdeauna să rămân în România, am găsit în această țară viitorul meu și nu-l pot imagina fără ea. România este o țară în care te simți în siguranță, este o țară în care totul este de construit.

Doresc să fac tot ce-mi stă în putință pentru a arăta străinilor frumusețea țării și să le trezesc dorința de a o vizita. Îmi doresc, de asemenea, să particip activ la dezvoltarea unui turism responsabil în țară", a mai spus francezul.

Foto: Lepetitjournal

Comentarii Facebook