Un fermier a intrat în Guinness World Records după ce a cultivat cea mai mare căpșună din lume. Vezi cum arată și ce greutate are - FOTO


Un fermier din Israel a reușit să cultive cea mai mare căpșună din lume, bărbatul a intrat în Cartea Recordurilor cu o căpșună din soiul Ilan, care are 289 de grame, o lungime de 18 centimetri şi o circumferința de 34 de centimetri.

Fructul a fost cules de la ferma unei familii din Netanya, în februarie 2021 și de atunci a fost depozitată într-un congelator, pentru a putea să dovedească ulterior calitățile acesteia.

În opinia specialiștilor, vremea neobișnuit de rece de la începutul anului 2021 a încetinit procesul de coacere a căpșunilor din Israel şi astfel căpșunile au câştigat tot mai mult în greutate înainte să ajungă la maturitate. Recordul anterior a fost deţinut o căpșună cultivată în 2015 în Fukuoka, Japonia, care a ajuns la 250 g, notează Antena 3.

Am așteptat un an pentru rezultate. Am ținut-o la congelator timp de un an. Nu mai este la fel de frumos cum era", a spus fermierul. 

perfect.jpeg


Comentarii Facebook