Miercuri 24 Aprilie

Un elicopter de atac rus, doborât de forțele ucrainene, soldat ucrainean:„Piloții, slavă domnului, sunt vii”-VIDEO


Un elicopter de atac Mi-28N al Forțelor Aeriene Ruse a fost doborât astăzi deasupra Oblastului în Luhansk, potrivit imaginilor furnizate de Ukraine Weapons Tracker. Echipajul se pare că a supraviețuit, potrivit monologului purtat de persoana care filmează. 

Elicopterul a fost doborât cu lansatoare portabile de rachete (MANPADS). Sistemele de apărare aeriană portabile sunt arme ghidate și reprezintă o amenințare pentru aeronavele care zboară la joasă înălțime, în special elicoptere. Mi-28N este un elicopter de atac cu două locuri în tandem, ce poate opera pe orice vreme, ziua și noaptea și a fost inaugurat în 1982, scrie hotnews.ro.

Un alt videoclip de la locul accidentului arată părți ale elicopterului distrus. 

Piloții, slavă domnului sunt vii. Aceasta este coada „șoimului” nostru. Ce tragedie e astăzi, acolo sunt rămășițele celeilalte părți din elicopter. La dreapta sunt casele oamenilor, am îndepărtat elicopterul de acestea. Eroi sunt băieții, adevărați eroi. Lumea a crezut că sunt exerciții militare, nu, nu sunt, acesta este războiul”, a spus soldatul care filmează. 

Comentarii Facebook