Duminica 28 Aprilie

Un elev care a luat 1.00 la Evaluarea Națională poate intra la liceu


Un elev a terminat cu media 1.00 examenele de Evaluare Națională, fiind probabil u8n caz unic în România, dar poate să ajungă chiar la un liceu, în urma repartizării computerizate.  

Elevul este de la Școala Gimnazială Ținea, din Băicoi, județul Prahova. Acesta nu a copiat, ci nu a scris nimic la examenele date. Cu toate acestea are șanse să intre chiar și la liceu, pentru că nu se ocupă locurile. 

Aurel Graur, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean Prahova, a declarat că elevul cu media 1.00 își poate continua studiile, direct la o școală profesională, dar nu este exclus să prindă un loc la liceu.

Chiar dacă a luat nota 1 atât la română, cât și la matematică, elevul de la școala din Țintea poate ajunge la liceu. Important este, spune regulamentul, că el s-a prezentat la examen și are o medie.

Nu a fost vorba de fraudă, fiindcă ar fi fost eliminat. Poate fi candidat cu CES, poate că nu a scris nimic pe foaia de examen și doar a stat degeaba, ori, a treia ipoteză, tot ce a scris a fost greșit. Asta, încă o dată, nu îl împiedică să meargă la o școală profesională sau, da, chiar liceu. În anii trecuți, au fost instituții liceale în Prahova care au rămas cu locuri libere după repartizare. Un elev cu 1, așa cum este cazul de față, poate ajunge, așadar, și la liceu”, a spus Aurel Graur, purtător de cuvânt al ISJPH pentru Observator.

Mai demult era condiție obligatorie să ai minm media 5, pentru a putea intra la liceu. 

Comentarii Facebook