Un deţinut închis pentru omor pretinde că e bebeluș. Reacția penitenciarului când acesta a solicitat să poarte scutece


Un deţinut transgender din Scoţia, care se numea Daniel în momentul anunţării sentinţei, va sta după gratii tot restul vieţii după ce a strangulat un bărbat cu şiretul în 2004. Sophie Eastwood susţine că este bebeluș şi le cere gardienilor să-i aducă scutece şi mâncare pasată.

Sophie Eastwood, în vârstă de 36 de ani, i-a îngrozit de deţinuţii din închisoarea scoţiană Polmont după ce, în 2004, şi-a strangulat cu un şiret colegul de celulă. Femeia transgender se numea Daniel în momentul pronunţării sentinţei, iar între timp s-a răzgândit şi acum susţine că se identifică, de fapt, cu un bebeluş. Potrivit Mirror, le-a cerut oficialilor penitenciarului să îi permită să poarte scutece şi a solicitat ca hrana să îi fie pasată, precum cea consumată de copiii mici. În plus, vrea ca gardienii să o ţină de mână când e escortată în afara celulei, scrie observatornews.ro.

Deşi unii reprezentanţi ai închisorii sunt reticenţi, deţinutei i-au fost puse la dispoziţie o parte din obiectele solicitate. 

Prizonierul a fost dificil şi manipulativ de-a lungul anilor. Tranziţia de la bărbat la femeie este întâlnită relativ des în rândul deţinuţilor, dar ce se întâmplă acum e cu totul altceva. Nu avem un protocol pentru astfel de situaţii, când cei condamnaţi vor să fie trataţi ca bebeluşii”, susţine o persoană din interiorul penitenciarului. 

Eastwood este o persoană complexă, inteligentă şi ştie să profite de resursele noastre. Iubeşte să fie în centrul atenţiei. E dificil să ne dăm seama dacă e vorba de o înclinaţie reală sau râde de noi. În ziua de azi, deţinuţii sunt în temă cu drepturile omului şi implicaţiile legale ale încălcării lor. Trebuie să luăm totul în considerare”, a mai adăugat sursa citată. 

bebe.jpeg

Comentarii Facebook