Un camion plin cu azotat de amoniu a luat foc în județul Giurgiu. Încărcătura „stă să explodeze”


Un camion încărcat cu azotat de amoniu a luat foc în timp ce mergea pe DN 61, marți după-amiază, în comuna Crevedia Mare din județul Giurgiu. Șoferul a reușit să iasă din camion, dar autoturismul este în pericol de explozie. 

Conform News.ro, Centrul Infotrafic al Poliţiei Române a anunţat că pe DN 61 Ghimpaţi-Găeşti, în comuna Crevedia Mare, judeţul Giurgiu, un autocamion încărcat cu azotat de amoniu a luat foc în deplasare, şoferul reuşind să se autoevacueze. Este pericol de explozie, însă nu sunt persoane rănite.

Traficul rutier este oprit pe ambele sensuri de deplasare pentru a securiza zona şi pentru a permite intervenţia echipajelor MAI la faţa locului.

Potrivit ISU Giurgiu, acolo s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenţie Roata de Jos şi Detaşamentului Bolintin Deal, cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă. 

Autocamionul este încărcat cu îngrăşăminte pentru plante, iar incendiul se manifestă la cabina autovehiculului, dar dacă flăcările ajung la concentratul transportat, acesta poate exploda cauzând daune pe o distanță de câțiva metrii pătrați. 


Comentarii Facebook