Un bărbat s-a infectat de trei ori cu COVID. Cum explică medicii situația bărbatului vaccinat cu două doze de ser anti-COVID


în Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Buzău se află un bărbat reinfectat pentru a treia oară cu COVID. Bărbatul în vârstă de 70 de ani a ajuns la spital, deși este vaccinat cu două doze de ser anti-COVID Pfizer. 

Ce spun medicii despre cazul de reinfectare cu COVID

Din primele informații prezentate de medici, situația infectării cu COVID de trei ori în doar șase luni la bărbatul din Buzău este o premieră națională. 

Este un pacient care este la al treilea episod de COVID, primul în august, al doilea cândva în octombrie şi al treilea este internat momentan la noi. Este un bărbat cu comorbidităţi, o homeopatie malignă, probabil că este cu omicron, are o formă uşoară fără afectare pulmonară. În octombrie a avut o formă medie, la prima infectare a avut tot o formă uşoară. Anticorpii pe care i-au făcut pentru tulpina anterioară nu oferă protecţie pentru noua tulpină care circulă momentan", a declarat dr. Bogdan Micu, șeful secției Boli Infecțioase de la Spitalul Județean Buzău.

Comentarii Facebook