Miercuri 6 Iulie

Un bărbat este cercetat penal după ce s-a vaccinat a treia oară cu serul Pfizer


Un bărbat în vârstă de 49 de ani, din județul Botoșani, este anchetat penal după ce s-a vaccinat anti-COVID cu a treia doză de Pfizer, a declarat, marți, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ).

Potrivit sursei citate, bărbatul s-a prezentat la un centru de vaccinare din municipiul Dorohoi și a cerut să fie vaccinat, nedeclarând că el a făcut până în acel moment rapelul.

În acest caz am întocmit dosar penal pentru fals în declarații”, a afirmat IPJ.

La rândul său, directorul Direcției de Sănătate Publică, Monica Adăscăliței, a anunțat declanșarea unei anchete administrative pentru a se stabili condițiile în care persoana respectivă a reușit să obțină o a treia doză de vaccin.

Fiind foarte aglomerat, probabil nu s-a așteptat validarea în sistemul informatic și a intrat în zona de vaccinare, unde a primit doza de vaccin. După ce i-a fost injectată doza, a declarat că a avut rapelul la vaccinul Pfizer, în urmă cu o săptămână și că a primit a treia doză. Între timp, în sistemul informatic au apărut datele și că într-adevăr a fost vaccinat în urmă cu o săptămână. DSP a demarat o anchetă pentru a stabili exact firul evenimentelor”, a precizat directorul DSP.

Imediat după administrarea dozei, persoana vaccinată a treia oară a rămas câteva ore sub supravegherea medicului din centrul de vaccinare, după care a fost transferată la Camera de Primiri Urgențe a Spitalului Municipal Dorohoi.

Pe tot parcursul zilei nu a prezentat niciun simptom sau o reacție adversă post-vaccinare. Medicul de la Camera de Primiri Urgențe i-a recomandat și un examen psihiatric. El este monitorizat în continuare de colegii mei din DSP”, a adăugat directorul Direcției de Sănătate Publică.


Comentarii Facebook