Duminica 27 Noiembrie

Un bărbat a primit în cont 6 milioane de euro în loc de 60.000. Banca și-a dat seama de eroare prea târziu


Un bărbat din Noua Zeelandă a primit, din greșeală, șase milioane de euro, în loc de 60.000 de euro în urma unei cereri de împrumut la o bancă. Banca și-a dat seama de eroare abia după câteva luni, însă, între timp, bărbatul dispăruse.

Hui „Leo” Gao a făcut cererea de împrumut la Westpac și a fost foarte bucuros când i s-a aprobat. Dar când și-a verificat contul, a avut o surpriză de proporții: banca adăugase la sumă mai multe zerouri și s-a trezit că avea 6.000.000 de euro (10 milioane de dolari neozeelandezi). A doua zi și-a scos iubita la o cină costisitoare și împreună au luat o decizie care, până la urmă, i-a trimis în închisoare, potrivit The Independent.

Cei doi, care au un copil împreună, au decis să fugă din Noua Zeelandă și să se bucure de bani. Astfel, după ce au transferat banii în mai multe conturi, și-au abandonat toate bunurile și pisica și au plecat în lume, cazându-se doar la hoteluri de lux. La un moment dat s-au îndreptat spre Macao, unde au petrecut timpul prin cazinouri.

Banca și-a dat seama de greșeală abia după câteva luni, iar cei doi au fost prinși abia după 2 ani. Între timp cheltuiseră aproape două treimi din sumă. Gao a fost condamnat la 16 luni de închisoare, în timp ce partenera lui, la 8. Femeia a pretins că nu cunoștea proveniența banilor, pentru că iubitul ei i-a spus că a câștigat banii la loterie. 

Comentarii Facebook