Miercuri 24 Aprilie

Un bancher a ascuns 42 de milioane de dolari în apartamentul lui - FOTO


Un bancher chinez de top a luat peste 42 de milioane de dolari mită, dar nu a cheltuit nimic pentru a nu fi prins. Banii erau ascunși în dulapurile din apartamentul său, a relatat ABC.

Lai Xiaomin, membru al Partidului Comunist chinez, a fost preşedintele uneia dintre băncile de top ale ţării, China Huarong Asset Management.

Autoritățile au găsit în casa lui opere de artă, ceasuri de lux, aur, dar și peste 42 de milioane de dolari, în bancnote, potrivit ABC.

Lai şi-a numit cu umor apartamentul, aflat în capitala Chinei, Beijing, drept ”supermarket”. ”Primeam banii în numerar şi îi depozitam acolo, ca şi cum aş fi mers la rafturile unui supermarket”, a povestit fostul bancher.

Uriaşa sumă obţinută din mită a devenit o povară pentru Lai, care era extrem de îngrijorat că dacă ar cheltui din bani s-ar putea da de gol, atrăgând atenţia autorităţilor asupra faptlor sale corupte. ”Nu am cheltuit nici măcar un cent ... Totul a fost confiscat de Partid până la urmă. Ce rost au mai avut aceşti bani?”, a comentat el.  

Povestea a stârnit vii dezbateri pe rețeaua de socializare chineză Weibo, unde hashtag-ul despre caz a fost folosit în postări ce au adunat peste 180 de milioane de vizualizări. Zeci de mii de internauţi au remarcat similitudinile dintre povestea lui Lai şi serialul chinezesc „The Name of the People”.

Este prima dată când mă uit la 200 de milioane de yuani (echivalentul a 42 de milioane de dolari, n.r.) într-o singură cameră. Sunt impresionat”, a comentat o persoană, în timp ce alţii au fost intrigaţi de alegerea chinezului de a nu cheltui niciun ban. ”Atunci de ce i-a mai luat?”, scrie Mediafax.

Comentarii Facebook