Duminica 5 Februarie

Un băiețel de 6 ani și-a împușcat sora mai mică, cu un pistol găsit în camera părinților. Cei doi adulți, acuzaţi de neglijenţă


Doi părinţi se confruntă cu grave acuzaţii de neglijenţă, după ce fiul lor în vârstă de şase ani şi-a împuşcat accidental sora în vârstă de cinci ani, în casa familiei din Indiana. Autorităţile ajunse la faţa locului au descoperit că cei mici trăiau în condiţii insalubre.

Primul echipaj care a ajuns la faţa locului a găsit-o pe fetiţa de 5 ani inconştientă, cu o împuşcătură în cap, marţi după amiază, la casa familiei din Muncie lângă Indianapolis. Tatăl, Jacob, în vârstă 28 de ani, și mama, Kimberly, în vârstă de 27 de ani, au fost acuzați preliminar de neglijenţă până la moarte, precum şi de alte trei acuzaţii în urma condiţiilor în care au fost găsiţi minorii, a declarat șeful adjunct al poliției, Melissa Criswell.

Jacob Grayson le-a spus anchetatorilor că fiul său în vârstă de 6 ani a scos una dintre cele două arme de mână încărcate dintr-un seif și a împușcat-o pe sora lui, a spus poliția. Copila a fost transportată de urgenţă la Spitalul Memorial IU Health Ball, unde a fost declarată moartă, a informat The Star Press.

Nu a fost prima dată când băiatul a pus mâna pe pistol

Băiatul de 6 ani a spus că „cheia de la seif era în gaura cheii și pur și simplu a întors-o, a tras ușa și s-a deschis”, a declarat un ofițer în declarația pe propria răspundere. „A împuşcat-o accidental în timpc e se juca cu pistolul”.

Mama copiilor, Kimberly Grayson, a spus că adormise timp de cinci minute în dormitorul ei. Seiful se afla pe o „comodă foarte joasă”, care ar fi fost la îndemâna băiatului.

Părinții au mărturisit poliției că fiul lor a deschis seiful şi anterior, iar Kimberly Grayson a recunoscut că ea și soțul ei l-au dus pe băiat la un poligon pentru a-l învăța cum să tragă cu o armă, relatează Daily Mail. Potrivit anchetatorilor, condiţiile de trai din casă erau „deplorabile, cu mâncare, gunoi, fecale de animale şi mobilier stricat, împrăştiate toate în toată casa”. Pe pereți ar fi fost fecale, iar paturile copiilor erau doar nişte saltele pătate pe podea, fără cearşaf şi pături.

Tatăl, eliberat din închisoare pe cauţiune

Criswell a confirmat că părinții victimei au fost arestați, iar procurorul-șef adjunct Zach Craig a luat contactul cu ofiţerii care au ajuns primii la faţa locului în vedea obţinerii de mai multe detalii pentru achetă.

Jacob Grayson a fost eliberat din închisoare, după ce a depus o cauțiune de 65.000 de dolari, însă Kimberley a rămas în continuare încarcerată. Nu există acuzații anterioare împotriva niciunuia dintre părinți.

Pistoalele nu ar trebui să fie niciodată la îndemâna copiilor sau a celor în care nu se poate avea încredere să le manipuleze”, a spus șeful poliției din Muncie, Nathan Sloan. „Într-o casă cu copii, armele de foc ar trebui să fie depozitate într-un seif încuiat de calitate – de preferință unul conceput pentru depozitarea armelor”.


Comentarii Facebook