Un băiat care şi-a ucis colega de clasă pentru că nu i-a răspuns la avansuri, riscă să fie executat în direct, la televizor


Execuția unui ucigaș din Egipt, una dintre destinațiile turistice preferate ale românilor, ar putea fi transmisă în direct, la televizor. Bărbatul a fost găsit vinovat de uciderea unei femei care i-ar fi respins avansurile.

Mohamed Adel, în vârstă de 21 de ani, a fost condamnat la moarte după ce s-a descoperit că acesta și-a ucis colega de clasă înjunghiind-o cu brutalitate, în Egipt. O instanță egipteană a făcut apel la Parlament prin care bărbatul condamnat la moarte, să fie executat în direct, la TV. Acesta speră ca transmisiunea live să fie un impuls de conștientizare a faptelor, în speranța că va descuraja oamenii să comită o astfel de crimă similară, scrie Observator. 

Difuzarea, chiar dacă este doar o parte din începerea procedurii, ar putea atinge scopul descurajării care nu a fost atins prin difuzarea sentinței în sine”, a declarat instanța în scrisoarea sa. Pe 20 iunie, Abel a ucis-o pe Naira Asharaf, în timp ce cobora dintr-un autobuz în fața universității Mansoura unde învățau amândoi, în partea de nord a Egiptului, redactează Mirror.

Natura crimei a fost deosebit de sumbră deoarece ucigașul a fost văzut bătând-o în mod repetat pe Naira, sărind peste aceasta, iar la final înjunghiind-o de mai multe ori. Martorii furioși l-au prins pe Abel, iar acesta a fost reținut imediat de poliție, în timp ce Naira zăcea pe asfalt cu șanse mici de supraviețuire, după ce i-a fost tăiat gâtul. Criminalul a pledat vinovat, însă dă vina pe victimă pentru fapta comisă. 

Șocant, criminalul violent a dat vina pe Naira pentru acțiunile sale și a spus că s-a pregătit parțial să o ucidă. 

Am avut un examen și am ratat autobuzul. Așa că a trebuit să îl iau pe următorul care pleca la 10.30. Când m-am urcat în autobuz, ea era acolo. Am avut un cuțit pentru că mă temeam că își va îndeplini amenințările de a trimite huliganii după mine. De asemenea, voiam să o omor, dacă aveam ocazia", a declarat Abel. Doar 55 de țări din întreaga lume mai au în prezent pedeapsa cu moartea, decizia rămânând extrem de controversată.

Susținătorii lui Adel se organizează acum pentru a opri condamnarea la moarte, iar avocatul inculpatului, Farid El-Deeb a declarat: „Mai avem la dispoziție 60 de zile pentru a contesta condamnarea la moarte împotriva lui Adel".

Comentarii Facebook