Un aeroport cunoscut a fost nevoit să întrerupă temporar toate zborurile din pricina căldurii. S-a topit asfaltul de pe pistele de decolare


Aeroportul Luton din capitala Marii Britanii și-a suspendat temporar zborurile, după ce pista s-a topit din cauza căldurii extreme. 

Aeroportul londonez Luton, care operează cu predilecție zboruri low-cost și pe care aterizează zilnic mii de români, s-a închis luni, temporar, după ce canicula care afectează capitala Marii Britanii a dus la deteriorarea unei părți din pistă. Reprezentanții aeroportului au anunțat că au fost suspendate toate zborurile, scrie agenția Reuters. După aproximativ două ore, problema a fost remediată.

Pista a fost urgent reparată, iar zborurile, reluate, după aproape două ore de la anunțul suspendării curselor, mai scrie Agerpres. Reprezentanții aeroportului au anunțat suspendarea la 15:22 (17:22 ora României), iar pista afectată de căldură a fost redeschisă la 17:00 (ora 19:00 ora României).

Aproximativ 14 zboruri care urmau să aterizeze la Luton au fost redirecționate către alte aeroporturi, luni, 18 iulie, după-amiază, potrivit datelor FlightRadar24. Totodată au existat peste 60 de sosiri și plecări operate de EasyJet, TUI, Ryanair și Wizz Air cu întârzieri, notează Reuters.


Comentarii Facebook