Ultima oră! Ministrul Muncii, anunţ pentru profesori: „Salariile se aduc la nivelul prevăzut în grila aferentă anului 2022”


Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunţat, astăzi, după discuţiile cu sindicaliştii din Educaţie, aflaţi în grevă generală, că a pregătit un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru aducerea salariilor la nivelul din grila aferentă anului 2022.

Ca urmare a discuțiilor purtate cu sindicatele din Educație, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a pregătit un proiect de Ordonanță de Urgență a Guvernului prin care salariile pentru funcțiile comune din administrație, prevăzute în Anexa VIII a Legii Salarizării 153/2017, se aduc la nivelul prevăzut în grila aferentă anului 2022.

Așa cum am mai spus, suntem deschiși la dialog, suntem dispuși să luăm măsuri, acolo unde se poate, pe termen scurt, urmând a acorda Educației statut prioritar, atunci când vom întocmi proiectul de modificare a legii salarizării unitare", a anunţat Marius Budăi, ministrul Muncii.

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) Simion Hăncescu a declarat, marţi, că nu este exclusă o prelungire a grevei pe mai multe săptămâni, dacă Guvernul vine cu propuneri ca cele de până acum.

Comentarii Facebook